8. dubna 2018 • 10:36

Šokující triumf! Kellnerová a Prague Lions vyhráli závod prestižní ligy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle čekal jen málokdo! O velký šok se postaral ve druhém závodě prestižního seriálu Global Champions League v parkurovém skákání tým Prague Lions. Češka Anna Kellnerová společně s Nizozemcem Gerco Schröderem totiž senzačně ovládli závod v Miami, druhý podnik sezony. Jasně tak zatím míří do pražského finále, které se od 13. prosince uskuteční v O2 Areně.



Když v zahajovacím podniku Global Champions League v Mexiko City doskákali Pražští lvi na deváté místo, bylo to považováno za velmi slušný vstup do nejprestižnější parkurové soutěže na světě. Umístění v Top 10 se tady počítá. Jenomže to ještě nikdo netušil, jaká paráda přijde hned v dalším klání v Miami.

Na závodišti na břehu mohutného Atlantiku Pražští lvi naprosto excelovali. Anna Kellnerová, která v týmu plní roli jezdce do 25 let, i Gerco Schröder byli už po prvních jízdách na výborném třetím místě. V poslední den soutěže pak navíc předvedli precizní jízdy. Oba se na hřbetech svých koní bez jediného zaváhání přenesli přes všech patnáct překážek, což je vyneslo až ke zlatým medailím.

Nakonec odolali i velkému finiši týmu Valkenswaard United, který po rovněž výborných vystoupeních Alberta Zorziho a Bertrama Allena skončil druhý. Monaco Aces po prvním dnu vedli. V posledních jízdách ale posbírali 14 trestných bodů a propadli se na třetí místo.

Anna Kellnerová, 21letá dcera nejbohatšího českého byznysmana, obě kola závodu absolvovala na 11letém holandském hřebci Classicovi. Týmová taktika byla před její finálovou jízdou jasná – absolvovat parkur především čistě. Trať, kterou postavil Ital Uliano Vezzani, totiž byla mimořádně těžká. Z 62 jezdců jí čistě a navíc v časovém limitu absolvovali pouze tři!

Plán pak vyšel na jedničku. Výkon bez jediné chyby a čas jen minimálně nad limitem. Po závodě proto česká jezdkyně zářila štěstím. „Tohle je sen, nemůžu tomu uvěřit,“ smála se. „Myslela jsem si, že jsme nakonec skončili druzí. Jenomže pak přiběhla maminka a řekla mi, že jsme vyhráli. Byla jsem absolutně v šoku,“ popisovala Kellnerová momenty po závodě, v němž v obou jízdách neshodila ani jednu překážku.

VIDEO | Podívejte se na jízdu Anny Kellnerové v Miami

Jezdkyně, která se v prestižní sérii Global Champions League pohybuje teprve druhou sezonu, také chválila svého koně Classica. „Šel do toho srdcem,“ popsala.

Skvělou jízdou se prezentoval i druhý Pražský lev Gerco Schröder. Na start se postavil až po Kellnerové. Parkur absolvoval s 16letým hřebcem Glock´s London, který se zotavil po úrazu. „Anna zaskákala fantasticky. Takže jsem věděl, že musím i já předvést to nejlepší. A mít zpátky svého koně? To byl hezký pocit,“ dodal po superúspěšném dni.

Schröderův výkon byl nakonec pátý nejlepší z celého startovního pole, Kellnerová skončila šestá. A právě tento vysoký standard bez trestných bodů stačil v součtu Lvům na týmové vítězství.

Představení vítězů ocenil i jeden ze zakladatelů celé soutěže – Jan Tops. „Lions předvedli úžasný výkon. Anna jela velmi jistě, je hezké vidět její pokrok v poslední době. Doufám, že tenhle tým v pražském finále uvidíme,“ prohlásil.

Celkovému pořadí Global Champions League nyní vévodí tým Valkenswaard United, Prague Lions jsou druzí, třetí příčka patří vítězům z Mexika – týmu Miami Celtics. Další kvalifikační závod jezdce čeká 20. - 22. dubna v Šanghaji. V něm by měl vedle Anny Kellnerové tým Prague Lions doplnit i další Čech Aleš Opatrný a Belgičan Niels Bruynseels. Do pražského finále se probojuje 16 nejlepších týmů celkového pořadí.

Vstupenky na prosincovou galashow světového parkuru v Praze jsou již v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.

Global Champions League – závod v Miami: 1. Prague Lions, 2. Valkenswaard United, 3. Monaco Aces, 4. New York Empire, 5. Scandinavian Vikings, 6. Doha Fursan Qatar, 7. Montreal Diamonds, 8. Paris Panters, 9. London Knights, 10. Berlin Eagles, 11. Shanghai Swans, 12. St. Tropez Pirates, 13.Miami Celtics, 14. Madrid in Motion, 15. Cannes Stars, 16. Rome Gladiators.

Celkové pořadí po 2 závodech: 1. Valkenswaard United, 2. Prague Lions, 3. Miami Celtics, 4. Paris Panters, 5. London Knights, 6. Doha Fursan Qatar, 7. Berlin Eagles, 8. Montreal Diamonds, 9. Scandinavian Vikings, 10. New York Empire, 11. Monaco Aces, 12. Shanghai Swans, 13. Rome Gladiators, 14. St. Tropez Pirates, 15. Madrid in Motion, 16. Hamburg Giants, 17. Cannes Star, 18. Chantilly Pegasus, 19. Cascais Charms.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud