21. listopadu 2018 • 14:22

Ceny nájmů v Česku prudce rostou. Řešením může být stěhování do vlastního

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ceny nájemních bytů po celém Česku prudce rostou. V závěru loňského roku se meziročně zvýšily o téměř 14 procent a jejich růst se podle odborníků nezastaví ani v letošním a příštím roce. Ideálním řešením situace je tak pro mnoho lidí hypotéka a stěhování do vlastního.



Konečně přestat platit za nájem cizího bytu a namísto toho investovat do vlastního. To je sen mnoha Čechů, kterým rostoucí nájmy komplikují jejich životní situaci. Právě pro ně je hypotéka ideálním řešením. Úvěr jim dokáže pomoci i v jiných případech, než jen při nákupu nemovitosti. Hypotéku lze totiž využít i pro refinancování, výstavbu vlastního domu, u majetkového vyrovnání nebo třeba při rekonstrukci a modernizaci nemovitostí.

Zajímavým způsobem využití hypotéky pak pro mnoho lidí může být nákup nemovitosti a její následné pronajímání. Byt či dům si na sebe v některých regionech dokáže vydělat už po několika letech a poté už na váš účet chodí jen renta Nejde však o zcela bezpracný zisk, najít toho správného a spolehlivého nájemníka není vždy úplně jednoduché. To samé však platí i při hledání spolehlivé a férové banky. Hypotéka je totiž běh na dlouhou trať a důvěra ve vaši finanční instituci by tak měla být jedním z hlavních pilířů vašeho rozhodnutí při koupi nemovitosti. Více čtete zde >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud