24. května 2019 • 12:36

V Mariánských Lázních potěší příznivce golfu i koňského póla

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu 25. května se v Mariánských Lázních podruhé uskuteční turnaj Royal Golf & Polo Cup, který netradiční formou propojí dva sporty – golf a koňské pólo. Vstup na druhou aktivitu bude pro veřejnost zcela zdarma! Pořadatelé slibují předvést názornou ukázku toho, že koňské pólo rozhodně není žádnou snobskou kratochvílí. Naopak, jde o sport, který se ve světě i v Česku rychle rozvíjí a nabízí atraktivní podívanou i pro nezasvěcené.



Zatímco loňský ročník znamenal hlavně uvedení nově vznikající tradice a byl pojat jako exhibice, letos se mohou diváci těšit na napínavé souboje mezinárodních elit v koňském pólu. Na ploše celého golfového hřiště Driving Range se odehraje turnaj, který je ve světě jediným svého druhu. O jeho významu svědčí i zařazení do oficiálního seznamu akcí konaných pod hlavičkou České pólo asociace.

„Je pro nás obrovskou ctí, že první ročník milovníky koňského póla a golfu potěšil, a to nejen z řad profesionálů a amatérů, ale i široké veřejnosti. Naším záměrem je, aby návštěvníci strávili příjemné sportovní odpoledne a seznámili se s koňským pólem. Ač má nálepku královské disciplíny, je to sport, kterému se mohou věnovat lidé bez rozdílu věku a není potřeba, aby u toho měli modrou krev,“ říká s úsměvem Simona Joklová, rodačka z Mariánských Lázní, jež turnaj v roce 2018 spolu se svou sestrou Veronikou založila. Sama od dětství tíhla jak ke koňským sportům, tak ke golfu. Akcí tedy neotřelou formou spojila dvě záliby v jeden nevšední zážitek.

Zábavný celodenní program zahájí již dopoledne golfový turnaj, který odpoledne plynule přejde ve finálový zápas v koňském pólu. Pro příchozí budou k dispozici jak atrakce pro děti, tak stánky s bohatou nabídkou občerstvení. Vstup na akci bude zdarma.

Zájemci z řad široké veřejnosti budou mít jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku sportovního odvětví, které je v Česku v turnajové formě relativně novinkou. „Pólo u nás zažilo svou premiéru v roce 1993 na pražském Strahově pří návštěvě anglického prince Edwarda. Aktivně se zde ale začalo hrát až od roku 2008,“ připomíná Joklová. Aktuálně se sportem v České republice na pokročilé úrovni zabývají asi čtyři desítky mužů i žen.

Do lázeňského městečka se v květnu sjedou špičkoví hráči koňského póla, mezi nimiž nebudou chybět Carlos a Mariano Gracidovi, potomci patrně nejslavnější tváře tohoto sportu Carlose Gracidy, jenž byl blízkým přítelem prince Charlese a celé britské královské rodiny. Fanouškům se ukáže i Rommy Gianni, kapitán monackého pólo týmu, a samozřejmě nejlepší čeští hráči.

Royal Golf & Polo Cup slibuje výjimečnou podívanou, která potěší jak zapálené příznivce těchto sportů, tak běžného kolemjdoucího. „Naším cílem je, aby se na turnaji bavila celá rodina. A pokud tím pomůžeme k vytvoření většího povědomí o koňském pólu v České republice, budeme jedině rádi,” dodává Simona Joklová a srdečně zve do květnovým sluncem rozzářených Mariánských Lázní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud