13. srpna 2019 • 08:17

Ondra už na MS září. Do finále prošel rovnou z prvního místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adam Ondra postoupil na mistrovství světa ve sportovním lezení z prvního místa do finále boulderingu a odpoledne v japonském Hačiodži zaútočí na čtvrtou medaili v této disciplíně. V roce 2014 získal titul, v letech 2011 a 2016 vybojoval stříbro.



Šestadvacetiletý rodák z Brna vyhrál v pondělí kvalifikaci, v dnešním semifinále jako jediný vylezl tři ze čtyř boulderů. Do šestičlenného boje o medaile s ním prošli tři domácí Japonci Tomoa Narasaki, Kokoro Fudžii a Keita Dohi, Němec Yannick Flohé a Rakušan Jakob Schubert, úřadující šampion v nové olympijské kombinaci.

Finále mužů začne ve 13:00 SELČ. Ondrovým hlavním cílem na šampionátu v Hačiodži je vybojovat si olympijskou účast v Tokiu, kterou si zajistí sedm lezců v závěrečné kombinaci. Předtím se ještě uskuteční závody v lezení na obtížnost, v níž patří Ondra rovněž mezi hlavní favority, a na rychlost.

Prioritou pro Ondru je nicméně kombinace, v níž bude navíc obhajovat titul vicemistra světa. V nové olympijské disciplíně budou nejlepší světoví lezci o medaile i postup na tokijské hry závodit příští týden ve středu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud