25. ledna 2021 • 15:35

Hnilička v průšvihu. Se Šlégrem byl na party papalášů. Končí jako poslanec

Autor: iSport.cz, ČTK, rou, vmn
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva hokejoví olympijští vítězové z Nagana, kteří v současnosti působí v české politice, budou mít co vysvětlovat. Milana Hniličku, šéfa Národní sportovní agentury, a Jiřího Šlégra, místopředsedu Rady České televize, nachytali fotografové deníku Blesk na party v teplickém hotelu. Oslavy, která porušovala prakticky všechna vládní opatření proti šíření koronaviru, se účastnily desítky dalších osob. Hnilička se omluvil za "hloupou chybu" a je připraven nést následky. Už oznámil, že složí poslanecký mandát, šéfem NSA ale zůstává. 



V teplickém hotelu Prince de Ligne patřícím místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi se v sobotu večer konala oslava Bendových padesátin. Vedle Hniličky se Šlégrem deník Blesk zdokumentoval účast bývalého premiéra Jiřího Paroubka, který měl v hotelu dokonce přenocovat.

Milan Hnilička na party v teplickém hotelu někdejšího politika Petra Bendy
Milan Hnilička na party v teplickém hotelu někdejšího politika Petra Bendy

„Lidé chodili ven na cigaretu nebo odcházeli, možná jediný člověk tam měl respirátor,“ popisoval reportér Blesku akci, na níž se pil alkohol a desítky hostů obsluhovalo několik číšníků.

Podle vládních nařízení přitom jsou zavřené nejen hotely, ale také vnitřní prostory restaurací. Na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, mohou se potkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

Oslavou se zabývá policie, odsoudil ji i premiér Andrej Babiš, kterého podle Blesk Zpráv naštvala právě účast Hniličky, který je také vládním zmocněncem pro sport.

„Na fotce jsem poznal i Milana Hniličku. Nevím, co tam dělal, nechápu, proč tam byl, ale očekávám, že z toho pro sebe vyvodí důsledky. Měříme všem stejným metrem,“ prohlásil Babiš.

Sám bývalý brankář sdělil ČTK, že udělal chybu, omlouvá se a je připraven nést následky. „Nepil jsem, po večeři a pár pracovních schůzkách jsem řídil domů. Ale uvědomuju si, že jsem udělal velkou a hloupou chybu, za kterou se moc omlouvám a jsem připraven nést následky,“ uvedl Hnilička. Okamžitě prý poslal 50 tisíc korun na účet SOS Česko vyhlášený organizací Člověk v tísni. Později ve vyjádření pro Info.cz prohlásil, že složí mandát poslance. „Co se týče funkce šéfa sportovní agentury, počkám, jak se k celé věci postaví sportovní prostředí. Zatím ale cítím velkou podporu,“ uvedl Hnilička

Jiří Šlégr byl prý v hotelu pracovně. „Mohu potvrdit, že jsem navštívil hotel za účelem pracovní schůzky s panem Hniličkou,“ sdělil serveru iRozhlas.cz.

Hnilička o stinné stránce politiky: Nevěděl jsem do čeho jdu, politika mě obrnila trpělivostí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud