13. června 2021 • 18:55

Reprezentační softbalistky se střetly s muži z Pikes! Skvělé, zářil kouč

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K unikátnímu zápasu došlo ve čtvrtek v Neratovicích. Softbalisté z týmu Pikes v něm vyzvali české reprezentantky, které čeká evropský šampionát v Itálii. Zápas trvající dvě hodiny nakonec ovládly 6:0, prioritní byla ale příprava a zkoušení herních situací. Výzvou pro elitní české hráčky byl také zkušený nadhazovač Michal Ficza. „Házel výborně. Každý start na něm byl pro nás efektivním přínosem. S podobnými nadhozem se střetneme na mistrovství Evropy,“ prohlásil Vojtěch Albrecht, trenér českého týmu.



Softbalisté z klubu Pikes působí ve druhé nejvyšší lize, střet s reprezentací byl pro ně svátkem. A v něm chtěli hrát důstojnou roli, aby hráčky prověřili. „Nešel jsem do zápasu s tím, že chci vyházet co nejvíce strikeoutů. Chtěl jsem jim umožnit co nejlepší přípravu. Jsem rád, jestli se nadhozy dostatečně dobře dařily,“ tvrdil nadhazovač Ficza. První směny byly vyrovnané a dlouhou dobu byl stav 1:0 pro reprezentantky. Přitom na pálce se objevily softbalistky jako Čejková-Kolací, Saviola nebo Thompsonová.

Až v páté směně se favoritky rozjely a připsaly si pět bodů. „Nebylo lehké se proti nadhazovači prosadit. Dostaly jsme instrukce, že používá hodně stoupavých nadhozů. Měly jsme se držet dole a nešvihat mu je. V prvních směnách se to moc nedařilo. Postupem zápasu jsme to zlepšily,“ konstatovala Eliška Thompsonová, dlouhodobě jedna z nejlepších domácích pálkařek. To hráči Pikes se sice dokázali dostat na mety, ale běžce nestáhli, bod si tak nepřipsali.

„Holky házely pěkně, ale ne neřešitelně… Něco jsme jim také usnadnili. Bylo rozhodující, že jsme nedokázali v prvních směnách poslat běžce domů na jeden bod soupeře. Kdybychom to srovnali a možná i otočili, tak bychom je dostali více pod tlak. Jenže postupem času nám pálka upadala,“ popisoval Ficza, který v pražském softbalovém týmu exceloval. Vždyť v utkání si připsal devět strikeoutů. Pro české hráčky měl po zápase slova chvály.

„Velmi dobře viděly zónu, bylo těžké proti nim házet. Musel jsem předvádět těžké striky, působily velmi zodpovědně a zbytečně nešvihaly,“ tvrdil zkušený Ficza, který v hodnocení českého týmu pokračoval, „Na druhou stranu musím říct, že z nich nešel takový strach. Přišlo mi, že jim chyběla větší dravost, taková přirozená agrese v útoku. Jinak v obraně byly precizní a nic jim neprošlo.“

Softbalistky si duel proti mužům ze druhé ligy pochvalovaly. „Bylo to dost zábavné hrát proti chlapům, mělo to úplně jiný drajv. Střetly jsme se s někým, koho neznáme vůbec,“ dodala Thompsonová, která si společně se spoluhráčkami vyzkoušela také útočné signály. České hráčky čeká další utkání proti mužům, v úterý vyzvou v Plzni místní softbalisty, kteří patří do extraligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud