Martin Hašek
26. června 2023 • 04:35

České medaile na EH: nová hvězda, jméno pro Paříž i boj s pozorností

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo z Čechů získal na EH medaile? Mezi nimi jsou jistoty i nové hvězdyKdo z Čechů získal na EH medaile? Mezi nimi jsou jistoty i nové hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    Není za co se stydět. Česká výprava na Evropských hrách v jižním Polsku posbírala už deset medailí. A kdo vystoupal na stupně vítězů? Kromě jistot, kterými jsou Nikola Ogrodníková či Martin Fuksa, se radovala obdivovatelka MMA zápasníka Attily Végha či nová hvězda, jež řádí na kole. Ve sportovní střelbě pak roste další velké jméno pro Paříž. Seznamte se se všemi dosavadním medailisty z velké sportovní akce.

  • Iveta Miculyčová

    cyklistika - freestyle BMX: zlato (olympijská disciplína)

    Nová česká hvězda, která na kole vypadá, jako by s ním byla srostlá. Rozhodčí ohromila trikem backflip barspin, který v závodě předvedla jako druhá na světě. A v plánu má vymyslet i svůj vlastní originální kousek.

    Iveta Miculyčová se triumfem na Evropských hrách stala i kontinentální šampionkou Iveta Miculyčová se triumfem na Evropských hrách stala i kontinentální šampionkouFoto Profimedia

  • Martin Fuksa

    kanoistika - C1 500 metrů: zlato

    Už jedenáct let drží evropský titul v závodě na 500 metrů, který však už k jeho škodě není olympijskou disciplínou. Na Evropských hrách převálcoval elitní konkurenci a sezonu má před MS v Duisburgu, kde půjde o OH, skvěle rozjetou.

    Martin Fuksa už má 12 titulů mistra Evropy Martin Fuksa už má 12 titulů mistra EvropyFoto Ivana Roháčková

  • Jiří Přívratský

    sportovní střelba – libovolná malorážka: stříbro (olympijská disciplína)

    sportovní střelba – vzduchová puška: bronz (olympijská disciplína)

    Z tohohle chlapce roste další velké jméno pro Paříž. Ve Vratislavi vybojoval během tří dní dvě střelecké medaile. „Asi se mi o tom ani nesnilo. Asi si dám volníčko a půjdu shodit květák z hlavy,“ plánoval.

  • Filip Šnejdr

    atletika – 800 metrů: stříbro (olympijská disciplína)

    Vytěžil z unikátního hodnocení atletických soutěží na Evropských hrách. Jeho čas 1:46,84 minuty stačil v rámci všech divizí na druhé místo.

    Filip Šnejdr na Evropských hráchFoto ČTK

  • Nikola Ogrodníková

    atletika – oštěp: stříbro (olympijská disciplína)

    Ke stříbru z ME 2018 v Berlíně přidala Ogrodníková v Chořově další medaili. Pro atlety ale na Evropských hrách nebyly stupně vítězů napříč všemi divizemi ME družstev tak podstatné. „Já jsem sem jela podpořit tým, abychom zůstali v první divizi,“ řekla Ogrodníková.

    Oštěpařka Nikola Ogrodníková Oštěpařka Nikola OgrodníkováFoto Iva Roháčková

  • Petra Štolbová

    Taekwondo – do 62 kg: stříbro

    Jejím vzorem je Attila Végh a Štolbová ve svém sportu bojuje s podobnou účinností. Má na kontě už stříbra z mistrovství světa i kontinentálního šampionátu. Teď přidala medaili z Evropských her.

  • Tereza Širůčková

    lezení na obtížnost: bronz

    Bez Adama Ondry i Elišky Adamovské se prosadila další Češka. Dvacetileté Širůčkové sedlo finále a urvala bronz a musela se smířit s pozorností. „Pro mě je to hrozně složité mít kolem sebe tolik lidí. Já jsem ráda sama někde zalezlá,“ vysvětlovala.

    Tereza Širůčková má medaili z EH Tereza Širůčková má medaili z EHFoto Instagram Terezy Širůčkový

  • Dominika Hronová

    Taekwondo – do 53 kg: bronz

    Kdysi začínala s gymnastikou, ale opustila ji, protože se bála skákat salta. V kontaktních zápasech strach nemá, naopak: „Člověk může kopat do lidí, což za normálních okolností nejde. Já jsem rvavý typ, takže pro mě je tohle ideální sport.“

    Dominika Hronová získala bronzovou medaili Dominika Hronová získala bronzovou medailiFoto Instagram

  • Matěj Kršek, Tereza Petržílková, Vít Müller, Lada Vondrová

    Atletika - šfateta na 4x400 metrů: zlato

    V úplně poslední disciplíně atletického programu česká štafeta výkonem 3:12,34 minuty o 2,5 sekundy zlepšila národní rekord. Nikdo z elitního A běhu už je pak nepřekonal.

    Čtvrtkařská smíšená štafeta ve složení Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Vít Müller a Lada Vondrová v rekordu vyhrála ME družstev i Evropské hry Čtvrtkařská smíšená štafeta ve složení Matěj Krsek, Tereza Petržilková, Vít Müller a Lada Vondrová v rekordu vyhrála ME družstev i Evropské hryFoto Iva Roháčková

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud