4. července 2009 • 19:38

Prague Panthers vyhráli poprvé Pohár EFAF

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO – Prague Panthers jako první celek z východní Evropy vyhráli prestižní Pohár EFAF v americkém fotbalu. Český mistr dnes ve finále, které se hrálo v pražském Edenu, zdolal francouzský celek Black Panthers Thonon les Bains 35:12.



Prague Panthers nepustili precizní obranou soupeře, oslabeného o zraněného rozehrávače Maximeho Andansona, k žádné akci a touchdown mu povolili až krátce před koncem.

"Asi to hrálo roli, ale myslím, že jsme je zaskočili, když jsme jim hned v první akci nic nedovolili a pak dali touchdown," řekl ČTK hrající manažer David Krejbich.

Naopak americký rozehrávač domácího celku Jacob Shrum měl přesnou rukou a stal se nejlepším hráčem finálového duelu. "Nedá se říci, že by se nám dařilo vše, ale velkým plusem bylo, že jsme nedělali zbytečný chyby a rozhodčí nás neposouvali," řekl Krejbich.

"Je to obrovský úspěch a nevím, jestli to dokážeme vyrovnat, ale doufám že jo," řekl Krejbich. "Ale z těch podmínek, z kterých to tady děláme, tak ta cesta byla trnitá, těžká a náročná a je potřeba poděkovat všem klukům, kteří to dělají při práci," konstatoval manažer.

Pohár EFAF je něco jako fotbalový Pohár UEFA. To, zda by se Prague Panthers za rok pustili do elitní soutěže o Eurobowl, je věcí financí. "Herně by to šlo, ale finanční náročnost je mnohem vyšší. Budeme se o tom bavit s našim hlavním partnerem," řekl Krejbich.

Finále Poháru EFAF v americkém fotbalu v Praze:
Prague Panthers - Black Panthers Thonon les Bains (Fr.) 35:12 (14:0, 7:0, 7:0, 7:12).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud