6. listopadu 2009 • 15:26

Saudek nafotil další sportovní kalendář

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unikátní fotografie tří českých olympijských vítězů v hodu oštěpem dominuje kalendáři armádních sportovců, který stejně jako před rokem vytvořil věhlasný fotograf Jan Saudek. Na stylizované fotografii jsou Dana Zátopková, Jan Železný a Barbora Špotáková.



„Takovou skvadru nemá nikdo na světě. Napadlo nás dát tyhle tři legendy dohromady a udělat krásnou fotku,“  líčí autorka projektu Ivana Roháčková. „Byla práce dát je dohromady, ale nakonec se to povedlo. Vznikla exkluzivní fotka. Budeme se ji snažit dostat i do světa.“

Saudek nafotil kalendář armádních sportovců už loni a dílo mělo úspěch. Do druhého ročníku spolupráce se mu nejdřív nechtělo, ale nakonec souhlasil pod podmínkou, že bude mít naprostou moc nad aranžmá fotografií. Desetibojaře Romana Šebrleho tak třeba donutil cvičit, aby měl na snímku pořádné svaly.

Desetibojař Roman Šebrle.Foto Jan Saudek


„Chtěl ho vyfotit jako startujícího, nabušeného, závodníka. Nejdřív spolu klikovali. Romanovi se udělaly svaly, že se sám divil,“ líčí Roháčková. „Roman si užil. Byl namazaný olejem a opřený o židli. Pan Saudek ho pak ještě poléval vodou.“

Na dalších fotografiích jsou třeba skifaři Václav Chalupa a Ondřej Synek, lyžařské sestry Sudovy se přetahují o lano s bobisty a tyčkařka Kateřina Baďurová si sedla na motorku k Jakubu Smržovi.

Legendy českého oštěpu - Jan Železný, Dana Zátopková a Barbora Špotáková.
Legendy českého oštěpu - Jan Železný, Dana Zátopková a Barbora Špotáková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud