7. července 2010 • 11:42

Ragbista řval bolestí. Oko mu vypadlo z důlku

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla teda vážně hrůza. Anglickému ragbistovi Ashovi Howlettovi vypadlo po jednom drsném souboji oko z oční jamky. Něco takového by vám přišlo divné i v hororu. „Jenže já to zažil na vlastní kůži. Bál jsem se, že budu mít místo oka kaši,“ řekl Howlett v nemocnici, kde se vzpamatovává i ze dvou krevních sraženin v mozku a z několika zlomenin.



Ash Howlett je tvrdý chlap, který si myslel, že ho jen tak něco nerozhodí. Ovšem tahle událost ze zápasu mezi Leamingtonem a Birminghamem překonala všechny jeho noční můry. Aby taky ne.

Howlett se vrhnul do pořádné mely, kde dostal od soupeře kolenem do tváře. Byla to hrozná rána. „Připadal jsem si, jako kdyby mě někdo trefil kulkou z pistole,“ popisoval 23letý ragbista později.

594385:gallery:true:true

V tu chvíli mu oko vypadlo z oční jamky, ragbista se mohl pominout bolestí. Rána do tváře mu způsobila i krevní sraženiny v mozku, zlomeniny oční jamky a lícní kosti, stejně jako kostí pod nosem.

Šílený okamžik sledovali u hřiště na vlastní oči i Howlettova přítelkyně, teta a malý bratránek. „Nikdy v životě jsem nebyl vystrašenější. Ale zároveň jsem si opakoval, že musím zachovat klid. Propadnout panice by bylo to nejhorší,“ řekl ragbista listu Coventry Telegraph.

Přestože jindy má největší fóbii z létání, teď se nemohl dočkat lékařského vrtulníku. Byl rychle převezen do univerzitního špitálu v Coventry, kde mu obličej vyztužili kovovými destičkami. Stále na něj čeká další série operací.

„Levá polovina mého obličeje je naprosto zničená,“ zoufá si. „Oko teď vypadá jak velká švestka. Jakmile se vysmrkám, nafoukne se mi celá tvář.“

Na ragby může zapomenout. Bude teď nanejvýš trenérem. Už kvůli přítelkyni, pro který to byl snad ještě hrůznější zážitek než pro něj samotného.

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud