16. srpna 2010 • 04:59

Jachtařka Šmídová si vzala boháče: Už je za vodou

Autor: Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Díky jachtingu zcestovala celý svět, teprve teď je ale opravdu za vodou! Jachtařka Lenka Šmídová (35), stříbrná z olympiády 2004 v Aténách, se v sobotu provdala za movitého podnikatele Marka Vydru (44), jemuž před rokem
porodila dceru Viktorku. Nad jejím návratem k závodění však stále visí otazník.



Šmídová si ráda střeží své soukromí a bohatého partnera před veřejností dlouho tajila. Když loni v létě porodila dcerku, dotazy na otce odrážela jako vlny od lodi. „Nezlobte se, ale to je moje soukromá věc,“ opakovala.



Teď je však nad slunce jasné, že tatínkem je podnikatel Mark Vydra, spoluzakladatel společnosti Portland Trust s. r. o., která se zabývá budováním zejména komerčních objektů v Česku a v Rumunsku.

Její roční obrat se pohybuje v řádech stovek milionů korun a u nás stojí například za projektem pražské Metropole Zličín. Vydra je zároveň společníkem v řadě dalších firem se zahraniční účastí.

Při obřadu v Ledeburských zahradách vysvitlo novomanželům sluníčko Při obřadu v Ledeburských zahradách vysvitlo novomanželům sluníčkoFoto Dana Kolářová (Blesk)


O to víc zarážející je fakt, že Šmídová staví otázku své další kariéry, kterou loni na jaře kvůli těhotenství přerušila, do roviny financí.

„Pokud nedokážu sehnat dost peněz na kvalitní přípravu, vůbec se do tréninku a závodění pouštět nebudu. Živořit jen proto, abych si zajezdila, a přitom zanedbávat dceru a rodinu, to nebudu,“ řekla v červnu pro MF Dnes Šmídová, která prý neřídila jachtu od září 2008.

Nabízí se vysvětlení, že jako velmi emancipovaná žena nechce být na svém manželovi závislá. Ze všeho nejvíc ale zřejmě nechce šidit péči o malou Viktorku.



„Dcera mi spotřebovává velké množství energie. Momentálně nevím, kde brát nějakou další, se kterou bych se plně pustila do tréninku,“ řekla počátkem léta.

Nezbývá než věřit, že napřesrok, až Viktorka povyroste, se Šmídová se svou staronovou kosatnicí Američankou Kratzig pokusí na MS v Austrálii kvalifikovat na olympijské hry 2012 v Londýně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud