5. října 2010 • 10:58

Vyjměte drogy ze seznamu WADA, žádá Anglie

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hráčské unie zastupující v Anglii fotbalisty a hráče kriketu žádají o vyjmutí některých rekreačních drog ze seznamu zakázaných látek. Marihuana či kokain podle nich nezlepšují výkonnost, takže hříšníci by spíše než dvouletý trest zákazu činnosti měli dostat šanci na nápravu.



"Hráči, který má problém s drogami, by se mělo spíše pomoci v řešení problému, než aby mu byla zastavena činnost či dokonce zrušena smlouva," domnívá se šéf asociace profesionálních fotbalistů v Anglii John Bramhall.

"Vypusťte marihuanu ze seznamu WADA (Světová antidopingová agentura), při podvádění ve sportu nehraje významnou roli," přidal se jeho kolega z podobné kriketové organizace Ian Smith.

V Británii měl v poslední době co do činění s drogami například český fotbalový reprezentant Roman Bednář, který dostal za přechovávání menšího množství tříměsíční distanc. To ragbyový reprezentant Matt Stevens dopadl hůř a za pozitivní test na kokain dostal stop na dva roky.

"Chápeme, že v některých sportech může kokain pomáhat. Ale ve fotbale je to spíš sociální problém prostředí, odkud hráči pocházejí," podotkl Bramhall, který už kvůli možné změně v antidopingových předpisech kontaktoval fotbalový svaz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud