23. října 2010 • 09:34

Yankees titul neobhají, vypadli s Texasem

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté New York Yankees loňský titul v zámořské soutěži MLB neobhájí. Ve finále Americké ligy vypadli s Texasem, který zvítězil v pátek na domácím hřišti v Arlingtonu 6:1 a celkově porazil nejbohatší tým soutěže 4:2 na zápasy.



Rangers si ve Světové sérii zahrají poprvé ve své padesátileté historii. Jejich soupeřem bude buď loňský finalista Philadelphia, nebo San Francisco, které před víkendem vede 3:2.

Texas jako jediný klub v MLB až do letošní sezony nikdy nevyhrál v play off ani jednu sérii. V prvním kole však vyřadil Tampu Bay a nyní oplatil slavným Yankees tři porážky v úvodu vyřazovacích bojů z 90. let minulého století.

"Byli lepší v obraně i útoku, přehráli nás," řekl kouč Yankees Joe Girardi, jehož klub usiloval už o 28. titul v zámořské lize. Rangers předčili svého soupeře v šesti zápasech série celkem 38:19 na body. "Zaslouží si uznání, roznesli nás," konstatoval vnější polař Nick Swisher.

Vítězové slavili před 51.000 diváků netradičně se zázvorovým pivem a sodovkou kvůli své hvězdě Joshi Hamiltonovi, který má za sebou boj se závislostí na alkoholu a drogách. Devětadvacetiletý pálkař byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem série, v níž odpálil čtyři homeruny. "Tahle banda se dostala až sem, protože neumí nechat někoho ve štychu. V týmu to funguje tak, jak jsem ještě nikde nezažil," řekl Hamilton.

Úspěch Rangers si vychutnával i nadhazovač Colby Lewis, jenž se letos vrátil do Texasu po dvou sezonách strávených v japonské lize. "Vůbec jsem nečekal, že bych mohl dojít až sem," uvedl Lewis.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud