2. února 2018 • 00:00

Skákání na trampolíně: parádní sport, který strhne vás i vaše děti

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří rodiče se bojí, že skákání na trampolíně může poškodit zdraví dětí. Opak je ale pravdou. V následujícím článku se vám pokusíme vysvětlit, proč a jak je skákání zdraví prospěšné pro děti i dospělé.



Zábava, kterou můžete provozovat spolu

Trampolína je sport jako každý jiný a už to je určitou zárukou, že bude mít na zdraví dobrý vliv. Navíc je to skvělá zábava, kterou podniknete se svými dětmi. V čem je trampolína skvělá?

Pohybem ke zdravému hubnutí

Během skákání dochází k velkému výdaji energie. Tělo začne rychle spalovat, a to dokonce ve větší míře než při běhu. Přitom je ale šetrnější ke kloubům a celému pohybovému aparátu. V poslední době se trampolíny těší stále větší oblibě také v rámci samostatného cvičebního kurzu tzv. jumpingu. Není divu, kdo chce zhubnout, jde si zaskákat a ono to vážně funguje. Při pravidelném skákání se vám i dětem vyhne obezita obloukem.

Funkční lymfatický systém

Lymfatický systém, který nefunguje tak, jak má, může mít za následek větší únavu, otoky, popřípadě různé poruchy imunitního systému. Lymfatický systém během dovádění na trampolíně zvyšuje svou činnost a zlepšuje se celkový tok lymfy. Tím dochází k detoxikaci těla. Odchází škodlivé a odpadní látky, zlepšuje se vzhled pokožky a podporuje imunita. Děti nechytnou každý bacil, který poletí okolo.

Skokem k dobré náladě

Při fyzické aktivitě dochází v mozku k vyplavování endorfinů tzv. hormonu štěstí. Díky tomuto „doppingu“ se vám zlepší nálada, začnete se usmívat a dostanete se do celkové pohody. Hormony štěstí fungují jako prevence psychických potíží.

Proskákejte se k lepšímu spánku

Velký výdej energie na trampolíně tělo příjemně unaví a připraví ho na kvalitnější a hlubší spánek, při kterém si odpočinete a dostatečně zregenerujete. Díky kvalitnějšímu spánku si zlepšíte také paměť a koncentraci.

Jak vybrat trampolínu?

Rozhodli jste začít s tímto úžasným sportem, ale nevíte, jak vybrat správnou trampolínu? Mějte vždy na paměti bezpečnost svou a svých dětí. Dejte přednost trampolínám s ochrannou sítí. Na Hawaj.cz mají všechny trampolíny certifikaci od firmy TÜV a disponují vysokou nosností. Myslete na to, že na trampolíně by z hlediska bezpečnosti měl vždy skákat pouze jeden člověk, aby nedošlo k úrazu. A důležitá rada na závěr, nezapomínejte pravidelně pít. Při skákání se totiž pořádně zapotíte.

 

Články odjinud


Články odjinud