23. května 2018 • 16:51

Plochodrážní klasika na Markétě. Sledujte na DIGI TV, jak si povede "český Rumcajs"

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci neohrožených motocyklových jezdců na ploché dráze už netrpělivě vyhlížejí sobotu. Na pražském stadionu Markéta se koná 22. ročník české zastávky seriálu Speedway Grand Prix. Senzační třetí místo z loňska obhajuje domácí závodník Václav Milík, kterému se přezdívá český Rumcajs. Jak si povede v tradičním klání, sledujte exkluzivně na DIGI TV.



Milík, stejně jako loni, startuje na divokou kartu. A samozřejmě by rád zopakoval také umístění.  "Je to trochu upletený bič. Když jsem byl třetí, tak teď už musím být nejhůř druhý, že jo,“ smál se Milík.

Celkově startuje nejlepší český jezdec současnosti v pražském závodu Grand Prix už popáté na divokou kartu. Stříbrný medailista z mistrovství Evropy jednotlivců zaujal loni také vítězstvím v 69. ročníku legendární Zlaté přilby v Pardubicích.

Jeho cílem však je pravidelná účast v seriálu SGP, kde je momentálně kvůli zranění Slováka Martina Vaculíka v roli prvního náhradníka.  "Snad se mi to podaří. Klukům samozřejmě přeju pevné zdraví, ale jsem teď první náhradník a moc by mi pomohlo, kdybych se tam dostal alespoň na pár závodů. Chtěl bych, aby čeští fanoušci v Grand Prix měli komu fandit. Prostě tam chci," tvrdí Milík.

Pětadvacetiletého Čecha navíc mají rádi také v Polsku, kde jezdí extraligu. Dokonce mu vymysleli přezdívku - český Rumcajs. Zarůst se nechal kvůli sázce s kamarádem, teď už však tak hustý porost na tváři nemá, vousy si nechal upravit v barber shopu.

Ale po Rumcajsově vzoru by mohl v sobotním závodě na Markétě "uloupit" pódiové umístění. "Věříme, že jeho loňský skvělý úspěch přiláká letos hlavně české fanoušky a vytvoří mu tak skvělou atmosféru a podporu, která je na těchto závodech velmi důležitá," lákají organizátoři diváky.

Sleva 50 % na jakýkoliv balíček DIGI Sleva 50 % na jakýkoliv balíček DIGIFoto DIGI TV

Chybět by neměl ani slavný Dán Nicki Pedersen, i když byl po první zastávce ve Varšavě dost potlučený. Prvním náhradníkem je navíc domácí Josef Franc a druhý Eduard Krčmář.

Lístky na 2018 Anlas Czech Republic FIM Speedway Grand Prix proto v předprodeji mizí, ačkoliv pořadatelé rozšířili kapacitu stavbou mobilní tribuny. Očekává se, že na Markétě bude vyprodáno!

Ale nemusíte zoufat, prostřednictvím DIGI TV si můžete jedinečný plochodrážní zážitek vychutnat doma u televize. Přenos začíná na kanálu DIGI Sport 2 HD v 19 hodin. Celý sobotní program zakončí po večerním závodě ještě ohňostroj nad Prahou.

A to není z víkendové sportovní nabídky na DIGI TV zdaleka vše! Přestože už hlavní fotbalové soutěže jako Bundesliga, La Liga i Premier League skončily, jednu lahůdku si fanoušci mohou v sobotu v podvečer na DIGI Sport 1 HD vychutnat: od 18 hodin se hraje finále play-off druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěže Sky Bet Championshipu.

Ve fotbalovém chrámu ve Wembley se utkají Aston Villa a Fulham v přímém souboji o poslední místo v příštím ročníku Premier League.

DIGI TV, ať už přes satelit, nebo přes internet si můžete objednat na stránkách www.novadigitv.cz

Plochodrážní klasika na pražské Markétě. Sledujte na DIGI TV, jak si povede "český Rumcajs"
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud