26. října 2021 • 00:00

PSG, Juventus nebo Sevilla? Pro české fotbalistky není nic nemožné

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Holky a kopačky? Že to zní divně? Ale vůbec ne. V Česku máme hned několik skvělých hráček, které do toho umí kopnout. Některé z nich dokonce hrají v těch nejlepších týmech po Evropě a je škoda, že se o nich tolik nemluví. Se značkou adidas vám chceme v rámci kampaně „Impossible Is Nothing“, jejíž hlavní myšlenkou je vidět příležitosti tam, kde ostatní vidí nemožné, ukázat naše TOP fotbalistky, které válí i v reprezentaci. Znáte je?



Kdo jsou Bára, Andrea, Klára a Lucka?

O tom, že svět je plný příležitostí a nic není nemožné, nás přesvědčují právě hráčky jako Barbora Votíková, Andrea Stašková, Klára Cahynová nebo Lucie Martínková.

Foto instagram

Bára se kromě fotbalu aktivně věnuje také tvorbě videí na YouTube a v posledním měsíci na sebe strhla pozornost díky přestupu do francouzského velkoklubu Paris Saint-Germain, do kterého letos v létě přestoupil i jeden z nejlepších fotbalistů historie Lionel Messi. Tihle dva ale mají ještě jednu společnou věc. Po svém příchodu si na dres vybrali stejné číslo – 30! A Bára v klubu válí. Nastoupila do tří zápasů a nepustila zatím ani jediný gól!

Foto instagram

Také Juventus teď už není jen Pavel Nedvěd nebo v minulosti třeba Zdeněk Grygera. Českou republiku teď v Turíně reprezentuje i útočnice Andrea Stašková, která tam načala už třetí sezonu. V loňské sezoně patřila pravidelně do základní sestavy a ve 22 zápasech si připsala 8 gólů a 5 asistencí a vypomohla tak k obhajobě titulu.

Foto instagram

Přestupem do světoznámého klubu se po angažmá v Německu a české Slavii může pyšnit i Klára Cahynová. Ta se v létě stěhovala do Španělska, konkrétně do Sevilly, kde „převzala otěže“ po Tomáši Vaclíkovi, který odtamtud naopak odešel. Cahynová se navíc stala vůbec první českou hráčkou, která nastoupila ve španělské nejvyšší soutěži.

Ale úspěchy se nesbírají jen v zahraničí. V tuzemské nejvyšší soutěži pravidelně dominuje pražská Sparta, která od roku 1993, kdy začala samostatná česká soutěž, vyhrála hned dvacetkrát. Spartu táhne za tituly kanonýrka Lucie Martínková, která v letenském dresu získala přes 10 ligových titulů. Zahrála si ve švédském Örebro a v letech 2012, 2013 a 2014 si vystřílela také titul fotbalistka roku. Třeba loni nasázela v 17 zápasech hned 37 branek. Slušná forma!

Ale růžky vystrkují i další talentované hráčky Sparty, například dvacetiletá Aneta Pochmanová, která loni získala ocenění talent roku a do A-týmu se zařadila už ve svých šestnácti. Nebo o dva roky mladší Anna, která v minulé sezoně debutovala v Lize mistryň a v letenském týmu působí už od svých jedenácti let.

Foto instagram

Holky a fotbal zkrátka patří k sobě, a adidas chce ukázat, že když má člověk sen a něco pro něj dělá, nic není nemožné. V souvislosti s tím vytvořila značka také speciální šály, které upozorňují na témata rezonující v souvislosti s ženským fotbalem. Podobu jim dala známá ilustrátorka Barbora Balgová. Jedním z hlavních cílů je inspirovat ke sportu mladší generace, ukázat sílu kolektivního sportu a upozornit, že i holky si zaslouží pozornost.

Články odjinud


Články odjinud