14. prosince 2022 • 00:00

Staňte se adventním milionářem! Co to znamená?

Autor: Reklama
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adventní milionáři nejsou sekta ani hrdinové pohádky. Adventními milionáři můžete být i vy. Jako každou neděli zapalujeme na adventním věnci další svíčky, přibývají díky Sportce noví milionáři. V předvečer Štědrého dne můžete pokusit štěstí v dalším losování o garantovaný milion. Během adventu tak Sportka obdaruje milionem hned 11 sázejících.



S adventem je neodmyslitelně spojen adventní věnec. Podle dnes zřejmě nejrozšířenější teorie byla tradice adventních věnců založena v první polovině 19. století německým protestantským teologem Johannem Hinrichem Wichernem v přístavním městě Hamburku. Vytvořil jakéhosi předchůdce dnešních věnců, kterým chtěl dětem přiblížit blížící se Vánoce. Pro křesťany má počet svíček také symbolický význam. Každá neděle má svůj vlastní příběh o příchodu Ježíše Krista. Svíčky na věnci mají pořadí fialová, fialová, růžová, fialová.

První adventní neděle – Svíce proroků

Svíce proroků se zapaluje na adventním věnci jako první, aby věřící uctili všechny, kteří předvídali příchod Spasitele. Další svíčky se zapalují po vzoru hodinových ručiček.

Druhá adventní neděle – Betlémská svíce

Jejím významem je láska, kterou byl v Betlémě obklopený Ježíšek při svém narození. Svíčka je poděkováním za všechno dobré.

Třetí adventní neděle – Pastýřská svíce (růžová)

Je to svíce naděje a radosti z příchodu něčeho nového a z blížících se vánočních svátků. Tato svíčka je jako jediná na věnci růžová, aby symbolizovala štěstí.

Čtvrtá adventní neděle – Andělská svíce

Zapálením čtvrté svíce zahajujeme období míru, klidu a pokoje. Pro všechny věřící začíná čas, kdy opouštějí starosti běžných dnů a věnují se jenom rodině a svým blízkým.

Advent vnímáme jako nejkrásnější období v roce, kdy se i dospělí rádi nechávají unést příjemnou atmosférou plnou nadějí a zázraků. Proto se i Sazka rozhodla nadělit pořádných jedenáct dárečků a během adventu Sportka vytvoří hned 11 nových milionářů. S každou adventní nedělí narůstá stejně jako počet svíček, také počet nových výherců. Zkuste si čekání na Štědrý den zpříjemnit vyplněním tiketu, třeba se zrovna vám podaří splnit si sen o pohádkově bohatých Vánocích.

Kdy a o co ve Sportce hrajeme?

neděle 27. 11. 2022 - 1x 1 000 000 korun

neděle 4. 12. 2022 - 2x 1 000 000 korun

neděle 11. 12. 2022 - 3x 1 000 000 korun

neděle 18. 12. 2022 - 4x 1 000 000 korun

pátek 23. 12. 2022 - 1x 1 000 0000 korun

Stačí plný tiket se Šancí

O finanční prémii si můžete zahrát s plným tiketem včetně doplňkové hry Šance. Zajít si pro něj můžete do každé prodejny s nabídkou Sazky, případně si vsadit Sportku online z tepla a pohodlí domova.

Články odjinud


Články odjinud