12. května 2011 • 10:59

Jágr se modlil, pak hattrickem smetl Američany

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

On je prostě fenomenální! Je mu devětatřicet, už vyhrál všechno, co se v hokeji vyhrát dá, ale stejně zůstává hladový po úspěchu jako nějaký dvacetiletý junior. Takový je Jaromír Jágr, král hokejových arén.



Včerejší den na světovém šampionátu patřil jen jemu. Předzápasové rozbruslení v trenkách ukončil modlitbou – na střídačce vytáhl Bibli a poprosil Boha o pomoc.

Pak hattrickem vyřídil bojovné Američany a poslal Česko, které vyhrálo 4:0, do semifi nále. Petr Žaloudek Přitom v úvodních zápasech to vypadalo, že si Jágr nechal formu z Českých her doma.



První dvě utkání a na bodovém kontě rodáka z Kladna svítila nula. „Góly začnu dávat, až to bude potřeba,“ prohlásil po duelu s Dány. Jak řekl, tak udělal!

VIDEO: Podívejte se na hattrick Jaromíra Jágra proti USA


Včera totiž přišel na pořad zatím nejdůležitější zápas turnaje. Čtvrtfinále je vždy ošidné, stačí si vzpomenout na MS v Česku před sedmi lety, kdy čeští hokejisté také vyhráli vše, co mohli, ale v boji o semifinále selhali právě s Američany. Jágr byl tehdy u toho, když se Praha topila v slzách...

Jenže tentokrát to byl jiný příběh. Teď se psala story o české hokejové legendě s osmašedesátkou na zádech.



Prvním gólem paralyzoval nabuzeného soupeře, druhým mu sebral naději, třetím završil svůj první hattrick v národním dresu a korunoval pokračování české krasojízdy slovenským šampionátem.

Pořád se divíte, že se o veterána perou všechny přední kluby ruské ligy a milionové smlouvy mu předhazují i týmy z NHL jako Montreal nebo Pittsburgh? Už asi ne, že?

Jágr se představil ve skvělé formě
Jágr se představil ve skvělé formě

Vstoupit do diskuse
21
Články odjinud


Články odjinud