11. listopadu 2008 • 11:18

Závodník Karel Doleček (74) zemřel na trati!

Autor:
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trati náročné Velké kunratické zemřel orientační běžec Karel Doleček (+75). Na samém vrcholu stoupání mu selhalo srdce.



Náročný okruh, na kterém závodníky prověřují tři potoky a tři kopce, tak připravil poprvé ve své pětasedmdesátileté historii jednoho z běžců o život.

Pravděpodobnou příčinnou úmrtí veterána, jehož věk se shodou okolností rovná počtu dosud uskutečněných ročníků Velké kunratické, bylo selhání srdce. Život mu bohužel nezachránil ani čin hodný udělení ceny Fair play. Běžec – lékař, který náhodou startoval za Karlem Dolečkem, se dlouho, leč neúspěšně, pokoušel »soupeře« resuscitovat.

„Soutěžil rád, ale na závody nejezdil tak často, protože se věnoval i vodáckému sportu,“ řekl o Dolečkovi kolega z orientačního běhu Richard Samohýl. „V našem věku už běháme hlavně pro radost,“ upřesnil, jak obyvkle vypadají souboje mezi veterány.

Jenže Velká kunratická je něco jiného. Pro řadu běžců představuje absence v tradičním přespolním běhu něco naprosto nemyslitelného. Tomu odpovídá i informace, podle které se zesnulý Doleček ráno před startem necítil příliš dobře. Přesto se na náročnou trať vydal.

„Pro veterány je další čárka za účast obrovskou motivací. Kdyby to byl jakýkoliv jiný závod, tak by se na to zřejmě vykašlal a tohle by se nestalo,“ řekl Blesku jeden z účastníků.

 

Články odjinud


Články odjinud