1. ledna 2009 • 04:59

10 otázek, které zodpoví rok 2009

Autor: dl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

I svět sportu píše ode dneška nový letopočet. A fanoušci jsou dychtiví, co nový rok 2009 přinese. A jak jim zodpoví těchto 10 klíčových otázek:



1 Nečeká Neumannovou ostuda?
V únoru by měl Liberec pořádat MS v klasickém lyžování. Z veřejných rozpočtů nalili politici do rozpočtu organizačního výboru vedeného po skandálním převratu Kateřinou Neumannovou nehorázné miliony. A otázka zní: Proběhne nakonec po řadě zmatků a organizačních zádrhelů světový šampionát důstojně? Bude i v nízko položeném Vesci dostatek sněhu? Nebudeme se nakonec před celým světem stydět?

Josef Jindra a Kateřina NeumannováFoto Jaroslav Legner (Sport)

2 Stane se Jágr ruským hokejovým carem?
Vyhrál olympiádu, mistrovství světa i Stanley Cup. Rozhodl se ale, že NHL opustí a popasuje se v Rusku s novou výzvou: s Omskem chce Jaromír Jágr vyhrát Kontinentální ligu a v rukou potěžkat Gagarinův pohár. Zkompletuje sbírku svých trofejí?

Jágr byl očividně v dobré náladěFoto Jaroslav Legner SPORT

3 Vrátí se konečně Rosický?
Za pár dní to bude přesně rok, co se „malý Mozart ze Šestajovic“ naposledy ukázal na fotbalovém trávníku. Podkolenní šlacha trápí playmakera Arsenalu i české reprezrentace vskutku nehorázným způsobem. Fanouškům už nezbývá, než modlit se úpěnlivě k fotbalovému bohu: Dej, ať se Rosa vrátí!

Tomáš RosickýFoto BLESK

4 Vyléčí se už fotbalová Sparta?
Letenští jako by stále bloudili temným lesem. Zkoušejí roztodivné nápady, teď třeba s jakýmsi prvním trenérem, který bude podléhat trenéru hlavnímu. Nebudou ale na sebe Hašek s Chovancem prskat jako pes a kočka? Odejdou po Sieglovi z Letné i další ikony? A co pak se Spartou bude?

Trenér Sparty Josef Chovanec udílí pokyny hráčům na hřišti.Foto Michal Beránek SPORT

5 Vyčaruje Růžička ve Švýcarsku hokejové zlato?
Fanoušci i hráči mu věří jako nikomu jinému. Hokejovou reprezentaci opět povede do bojů mistrovství světa někdejší hráčská legenda jménem Vladimír Růžička. A měl by mít k dispozici i Jaromíra Jágra. Když byli spolu na ledě, bylo z toho naganské zlato. A ve Vídni si na něj sáhli znovu, Růžička tehdy už jako kouč. Tak co se bude dít letos v květnu ve Švýcarsku?

Vladimír RůžičkaFoto Barbora Reichová SPORT

6 Dočká se Chelsea, vyhraje Champions League?
Abramovičovy stamiliony vytáhly skomírající londýnský klub na piedestal vítězů. Trofeje se sice v síni slávy kupí, ale ta ze všech nejblyštivější stále uniká. Dosáhne Petr Čech se svými spoluhráči konečně na triumf v Lize mistrů? Loni se v Moskvě s vytouženou trofejí loučili až po finálovém rozstřelu ze značky pokutového kopu, když museli sklonit hlavy před Manchesterem United.

Roman AbramovičFoto ČTK

7 Stane se Ivan Hašek předsedou ČMFS?
V červnu se v Praze sejde velký fotbalový sněm, který ukončí éru nepovedeného vládnutí tandemu Mokrý – Košťál. Ale kdo se chopí moci? Bude to lidem vzývaný Ivan Hašek? Ujme se vůbec kandidatury? Anebo bude fotbal šlapat podle not Luďka Vinše, prezidenta Viktorie Žižkov? Není vyloučeno ani to, že do hry vstoupí někdo třetí.

Ivan HašekFoto Pavel Mazáč/Archív Sport

8 Vydaří se Armstrongovi supercomeback?
Porazil rakovinu. A sedmkrát vyhrál Tour de France. Jako nikdo jiný. Když končil, celý svět mu uznale tleskal. Jenže americký cyklista se rozhodl, že se do světa velkého sportu ještě jednou vrátí. Dočkáme se návratu supermana, jemuž žádný soupeř ve strmých kopcích nestačí?

ArchívFoto Archív

9 Potvrdí Špotáková roli královny oštěpu?
Svátkem atletiky bude srpnové MS v Berlíně. A Ruska Abakumovová bude určitě prahnout po odvetě za pekingské olympijské finále, ve kterém ji Bára Špotáková přehodila svým posledním pokusem. Česká oštěpařka se stala v roce 2008 i světovou rekordmankou. Podrží si i na MS roli královny ve své disciplíně?

Barbora ŠpotákováFoto Michal Beránek (Sport)

10 Postoupí čeští fotbalisté na MS do JAR?
Kvalifikaci nerozehráli úplně optimálně, ale beznadějné to taky ještě není. Jarní mače ve Slovinsku a se Slovenskem moc a moc napoví, snad udrží šance i do podzimního finiše. Dokáže Petr Rada všem nevěřícím Tomášům, že právě on je pro český fotbal opravdu ten pravý?

zachmuřilý Petr RadaFoto ČTK

Tomáš Rosický
Tomáš Rosický

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud