18. března 2009 • 18:00

Zimní milionářky: Záhrobská a Sáblíková

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si, že za rok vyděláte šest až deset milionů korun. Nejspíš byste si postavili krásný dům, koupili rychlé auto a dopřáli si drahou exotickou dovolenou.



Obě zimní královny českého sportu, rychlobruslařka Martina Sáblíková (21) i lyžařka Šárka Záhrobská (24), takové sumy utrží. Jenže místo do života v přepychu vrazí skoro všechno zpátky do sportu.

Letošní výdělek Šárky Záhrobské: 6 500 000 korun Lyžařka Šárka Záhrobská si podle odhadů Blesku přišla v letošní sezoně na šest až sedm milionů korun. Jen ze závodů si excelentní slalomářka vydělala víc, než za celých předchozích šest let dohromady – v přepočtu 2 miliony.

Náklady na sezonu špičkové lyžařky (příprava, vybavení, cestování po světě…) však vyjdou na víc než dvojnásobek »prize money«: až na 5 milionů! Zbytek tak musí doplatit partneři. Kvůli nim měla v zimě Záhrobská dokonce roztržku s lyžařským svazem, protože jezdí v jiné kombinéze, než která byla nasmlouvaná českými funkcionáři.

O marketing se jí nestará žádná velká agentura, ale otec a trenér Petr Záhrobský, který chce mít o finančních tocích své dcery absolutní přehled.


Letošní výdělek Martiny Sálbíkové: 11 000 000 korun Roční příjmy Martiny Sáblíkové podle kvalifi kovaných odhadů přesáhly částku deset milionů korun! „A to ještě není strop. Ten se dá čekat za rok, krátce před olympiádou ve Vancouveru,“ míní David Trávníček z agentury Sport Invest, která rychlobruslařku zastupuje.

O dvě třetiny příjmů se postarají sponzoři, zbytek pokryje sportovní svaz. Většina z výdělků ale padne na přípravu a harcování po závodech. „Výdaje jdou do milionů,“ upozorňuje Petr Novák, trenér českých rychlobruslařů.

„Martina táhne tým mladých nadějí. Sám jí říkám, aby si dávala stranou něco pro sebe. Co když se třeba zraní? Ale ona není z těch, co by si strkali peníze do kapsy,“ popisuje Petr Novák.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud