6. května 2009 • 09:53

Ultras Sparty velebí Řepkovou za "černýho spratka"

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta, klub, který se pyšně postavil do první řady v boji proti rasismu, má kvůli incidentu Tomáše Řepky (35) a jeho manželky Renáty na žákovském turnaji mírně řečeno trapas. Sklízí totiž slova chvály od lidí, kterým se zalíbila rasistická hláška Renáty Řepkové.



„Řepkova manželka je zřejmě nejen pěkná, ale i rozumná,“ píše se v diskuzi na stránkách ultrassparta.cz.

Fandové Sparty mají celkem jasno: Řepka se na žákovském turnaji v pátek popral proto, že bránil rodinu, je tedy hrdina. Jeho jméno provolávali v pondělí už před zápasem s Ostravou. Jeho žena Renáta akční scénu vyprovokovala slovním atakem žáčka Jablonce, který fauloval jejich syna Tomassa.

„Ty černej smradlavej spratku!“ řekla podle svědků devítiletému Adamovi při odchodu ze hřiště. U nás se podobné projevy přecházejí.

„Nikdo se nám ani neomluvil,“ tvrdí Alžběta J., babička Adama. Sparta se omluvila Admiře – pořadateli žákovského turnaje, který týmy Jablonce a Liberce po incidentu předčasně opustily. Řepkovi ne.

Fanoušci tak pořád mají pocit, že se vlastně nic zlého nestalo: „No tak mu paní Řepková řekla, že je to černej spratek smradlavej, to se toho stalo...“ míní diskutující s nickem Herrer.

Škoda, že po incidentu zbyl malý vylekaný kluk, pobití dospělí chlapi, vylekaní žáčci, kteří to vše sledovali, a uplakané oči. Měl to být žákovský fotbal.

Sparta versus Jablonec: Nesnášejí se!

Rodiče mladých fotbalistů Sparty mají na Jablonec spadeno! Právě při vzájemném duelu těchto týmů došlo k faulu na Tomasse Řepku a následné rvačce…

„Celé to vyprovokovali Jablonečtí, jsou vedeni k brutální hře,“ tvrdí rodiče chlapců. „Proto Sparta nezve Jablonec na své turnaje. A navíc jejich rodiče pořád nadávají na Pražáky,“ stěžují si.

Tomasso Řepka je po faulu mimo hru. „Má zraněné koleno,“ řekl mládežnický trenér Pavel Veniger. Podle něj a rodičů sparťanských mladíků Renáta Řepková incident nezavinila.

„Nechovala se rasisticky, slovo »černej« si tam Jablonečtí domysleli,“ tvrdí rodiče sparťanů.
Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud