Pavel Novotný
23. května 2009 • 06:00

Fotbalisté AC Milán: Předpisy? Na ty kašleme!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Mají vše. Peníze, slávu, krásné ženy a samozřejmě rychlá auta. A s těmi je přece škoda šinout se na italských silnicích rychlostí, kterou přikazují předpisy, řekli si pravděpodobně fotbalisté italského AC a pořádně nažhavili své nadupané káry.



Rychlost 30? Plná čára? Jezdit ve směru jízdy? Zbytečnosti! Aspoň tak se zjevně dívají hvězdy italského velkoklubu AC Milán na dopravní předpisy.

Důkladně si na způsob jízdy hvězd Serie A posvítili reportéři jedné italské televize, kteří si na své "oběti" počíhali přímo u jejich tréninkového centra. A nestačili se divit.

Značka na přilehlé silnici ukazuje maximální rychlost 30 km v hodině. Borci v nadupaných kárách vše zjevně špatně vidí. Rychlostí o 52 km vyšší ji míjí gruzinská hvězda Kaladze. Najdou se však i lepší "borci". Spoluhráč gruzinského fotbalisty Cardacio se nerozpakuje a na daném úseku projede rychlostí 96 km v hodině. "To je nám závodník," huláká do mikrofonu zjevně se bavící reportér.

Italští novináři si přišli na své.


Nemusí se však cítit osamocen. O moc pozadu nezůstávají ani ostatní borci slavného klubu včetně Čecha Marka Jankulovského, který však porušuje dopravní předpisy o "pouhých" 44 kilometrů. Tedy slabý průměr.

Takže snad ikona a kapitán červenočerných Paulo Maldini by mohl jít příkladem. Omyl! Loučící se veterán si sice s dodržováním povolené rychlosti taky příliš hlavu neláme, proti svým kolegům je však jen slabým odvarem.

A co brazilský gólman Dida? Pravda, nejede tak rychle, ale pro jistotu si to namířil prostředkem silnice. Co kdyby třeba sjel do příkopu. Jistota je jistota.

I to je však slabota na to, co předvádí jeho kolega Flamini, který si to namíří rovnou do protisměru! Zjevně zapomněl, že už není v Anglii, odkud do Itálie přestoupil. A když náhodou potká protijedoucí vůz? No, snad to nějak dopadne.

Největší "borec" však přichází na konec. Thiago Silva si zjevně spletl trať. Na povolené třicítce se řídí rychlostí 103 kilometrů za hodinu! Porazil tedy "lokálku" Seedorfa, který jel o dva kilometry pomaleji.

Marek Jankulovski v objetí spoluhráčů z AC Milán.
Marek Jankulovski v objetí spoluhráčů z AC Milán.


Jako značně opotřebovaný a na jedničku do prudkého kopce se vlekoucí starý náklaďák působí jízda Andreje Ševčenka, který jede o pouhých 23 km/hod. rychleji, než mu předepisují "zbytečná" pravidla. "Ááá, ten je pomalý. Ale to jsme věděli," netají spokojenost a dobrou náladu reportéři italské televize.

"Želva" v podobě Davida Beckhama, který svého ukrajinského kolegu překonává jen o pouhých 14 kilometrů, snad ani nestojí za komentář.

Pravda, italské hvězdy strachem z rychlé jízdy zrovna netrpí. Co to ale je proti českému rychlíkovi Milanu Barošovi, který na francouzských silnicích vyzkoušel, jaké je to řídit se ve svém zbrusu novém bouráku rychlostí přesahující neskutečných 350 kilometrů v hodině.

Jen pro zajímavost. Předpisy porušili všichni hráči prvního týmu AC Milán.

Šílenci za volantem (o kolik překročili povolenou rychlost)

Thiago Silva Maserati Grandturismo +37 km/h
Seedorf Audi A8 +71 km/h
Flamini Audi A8 +64 km/h
Cardacio Audi A5 +56 km/h
Kaladze Audi S8 +52 km/h
Dida Audi Q7 V8 +50 km/h
Senderos Audi Q7 V8 +45 km/h
Pato Marcedes SL63 +45 km/h
Borrielo Audi Q7 V8 +44 km/h
Ronaldinho Audi A8 +44 km/h
Jankulovski AUdi Q7 V8 +44 km/h
Maldini Porsche 911 carbrio +38 km/h
Beckham Audi RS6 Avant +37 km/h
Ševčenko Audi Q7 V8 +23 km/h

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud