27. července 2009 • 11:42

Dopingový hříšník Ullrich: "Všichni cyklisté jsou čistí!"

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný jiný sport v posledních letech nečelil tolika obviněním a dopingovým skandálům jako právě cyklistika. Vítěz Tour de France z roku 1997 však tvrdí: "Věřím, že všichni cyklisté letošní Tour byli čistí!"



"Myslím, že každý musí být čistý, protože dopingové kontroly jsou velmi rozsáhlé. Proto říkám, že cyklistika je jeden z nejčistějších sportů," řekl někdejší vítěz nejslavnějšího závodu Tour de France, který kvůli mnoha dopingovým obviněním raději před dvěma lety kariéru ukončil.

Ullrichovi byla po pozitivním testu na amfetamin v roce 2002 zakázána činnost na 6 měsíců. Poté nemohl vzhledem k všem dopingovým podezřením startovat ani na Tour de France v roce 2006, načež se o rok později rozhodl svoji bohatou a úspěšnou kariéru uzavřít.

Je tomu právě dva týdny, co bylo disciplinární řízení proti Ullrichovi opět obnoveno. Na povrch totiž vyplouvají další skandály, které tohoto cyklistu provázely celou jeho kariéru.

"Je to šílené! Kluci(cyklisti) jsou vykopnuti z postele v 6:30 ráno. Inspektoři přijdou na pokoj a jsou tam s nimi klidně po celou dobu. Celé mi to přijde velmi neetické," reagoval Ullrich na bezohledné chování dopingových expertů.

"Nějaký cizí člověk vám vlétne do pokoje a obtěžuje vás celý den - na toaletě, ve sprše, když si čistíte zuby a až úplně nakonec vám vezmou vzorek krve. Je to dost nepřiměřený a nepříjemný," dodal nespokojený Ullrich.

A jak argumentuje jeden z dopingových expertů Werner Franke (68): "Je to těžké, cyklistika je na tom fakt špatně, dokonce hůře než běžecké lyžování. Existuje spousta důkazů. Například minulý týden jsme chytli další tři cyklisty. Proč stále narážíme na nové cyklisty užívající nedovolené látky, když sport je tak čistý...?"

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud