1. srpna 2009 • 14:00

Fotbalisti na Euru utratili 800.000 za tři dny!

Autor: Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V aféře kolem rozhazování peněz bývalým vedením ČMFS vyplouvají na povrch další nehoráznosti! Server Aktuálně.cz zveřejnil údaje z faktury, které ukazují, že český nároďák při EURO 2004 utratil v hotelu za »nadstandardní služby« bezmála milion korun!



Fotbalový tým byl během evropského šampionátu ubytován v luxusním hotelu Penha Longa. Ještě než Baroš, Koller a spol. v Portugalsku kopli do míče, měli spolu s funkcionáři podle zmiňované faktury během prvních tří dnů pobytu zatížit rozpočet zájezdu částkou 804 tisíc korun (25 152 eur při přepočtu podle tehdejšího kurzu – 32 Kč za euro).

A všechno platil Českomoravský fotbalový svaz, respektive jeho marketingová společnost STES. Její hospodaření nyní prověřuje policie. Největší částky na faktuře se objevují u jmen funkcionářů. Jak vyplývá z informací Aktuálně.cz, největší útratu měl tým 11. června.

U jména bývalého místopředsedy svazu Vlastimila Košťála je napsána částka 3600 eur, u vedoucího mužstva Jaroslava Dudla 7794 eur. Pochlapili se ale i hráči. Milan Baroš měl dle výpisu utratit 10. června 622 eur, Karel Poborský prý o dva dny později prohýřil 802 eur...

Karel Poborský, jakoby se nestačil divitFoto Archiv Blesk

Bývalý generální sekretář ČMFS Petr Fousek, který měl v Portugalsku 10. června utratit ze svazových peněz 1105 eur, vše podle Aktuálně.cz zdůvodnil tím, že šlo o různé provozní výdaje, třeba za prádelnu. Hráči si prý šli zahrát tenis, golf...

„Je to nesmysl. Třeba golf byl v ceně hotelu. Jestli jsme utráceli, tak maximálně za pár kafí u bazénu,“ podivoval se nad celou záležitostí Karel Poborský.

Zvláštní je i to, že mnohé z aktivit stihl tým podle faktury za jediný den. V průběhu turnaje už vyšší částky ve faktuře z hotelu chybí. Navíc je zvykem, že útraty za minibar a podobné věci si členového týmu platí ze svého.

„Ve Slavii to funguje tak, že věci z minibaru a jiné nadstandardní služby si hradí každý sám. Vše potřebné má ale tým k dispozici zdarma,“ řekl mluvčí klubu Ondřej Zlámal. Fakturu, z níž informace pocházejí, server Aktuálně.cz neotiskl. „Kvůli ochraně zdroje nemůžeme fakturu zveřejnit,“ řekl Blesku šéfeditor Adam Junek.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud