2. srpna 2009 • 15:42

Romário v aukci neuspěl, dluhy narůstají

Autor: pd
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bankovkami si svého času mohl připalovat doutníky. Doba hojnosti však skončila. Bývalá brazilská fotbalová superstar Romário (43) má kvůli finančním potížím pořádně zamotanou hlavu. Dluží, kam se podívá. A navíc mu stále hrozí vězení za daňové nedoplatky.



Brazilské ministerstvo financí eviduje dlužnou částku ve výši 420 tisíc dolarů (cca 7,6 milionu korun), 60 tisíc dolarů (přes 1 milion korun) za výživné na děti soudně vymáhá Romáriova bývalá manželka, další složenky se hromadí za neuhrazenou platby a údržbu nemovitostí. Ty se prý vyšplhaly do výše 450 tisíc dolarů (8 milionů korun).

„Je jen nevinnou obětí,“ reagoval fotbalistův právní zástupce Alexandre Lopes de Oliveira v deníku NY Times. „Všechny právoplatné nároky ale uhradíme.

82
V přepočtu za tolik milionů korun chtěl Romário prodat v aukci svoje výstavní sídlo v Rio de Janeiru. Marně. Druhý pokus už bude o polovinu nižší.


Mistr světa a nejlepší fotbalista planety roku 1994 to nebude mít snadné.
Poslední záchranná akce s prodejem majetku skončila fiaskem. Marně se snažil udat své sídlo v Rio de Janieru o velikosti 700 metrů čtverečních a s výhledem na Atlantický oceán.

Na vyvolávací cenu 4,5 milionu dolarů (82 milionů korun) nikdo z přítomných nereagoval, aukce tedy byla po deseti minutách zrušena.

Druhý pokus bude mít Romário 12. srpna, ovšem podle brazilských zákonů musí jít s cenou o polovičku níž...

ArchívFoto SITA


Ještě před pár lety si přitom hověl v přepychu. Jeho výdělky sice nedosahovaly závratných miliardových sum, kterými se můžou pochlubit současné hvězdy jako Cristiano Ronaldo, Beckham či Kaká, přesto se o sebe uměl postarat. Projezdil celý svět a vydělával.

Příklad? Angažmá v Miami (2006) trvající deset měsíců mu vyneslo 700 tisíc dolarů, rok ukončil v australském Adelaide, kde za 4 zápasy vyinkasoval 130 000 dolarů.

Na celý 1 milion dolarů si předtím přišel v katarském klubu Al-Sadd, za nějž všehovšudy odehrál 130 minut! Jak snadno ale peníze dokázal vydělat, tak uměl i rozhazovat. Tři manželky, pět dětí a hýřivý život jej poslaly ke dnu.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud