13. srpna 2009 • 04:00

Madonna dře. A má perfektní kondici

Autor: Jana Kačurová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Královna popu? Ano. Držitelka několika cen Grammy? Jasně. Málokdo si ale uvědomuje, že v Praze dnes vystoupí také nejvýraznější současná ikona fitness. Fyzičku může padesátileté Madonně závidět snad každý.



Tři desítky koncertů ve dvou měsících - to je Madonnin aktuální koncertní plán, do kterého se vešlo i dnešní pražské vystoupení. Dvouhodinová, bezchybná show, přesná choreografie, zpěv bez playbacku.

Publikum je u vytržení, zpěvačka - matka dvou dětí - vypadá na pódiu na půlku svého skutečného věku. Ženy jí závidí, chlapi uznale pokyvují, fotografové se můžou přetrhnout o nejlepší detail perfektního zadku a vypracovaných nohou. „Madge“ vládne. Ale není to zadarmo: za jejím úspěchem stojí léta každodenní dřiny.

„K tomu být Madonnou neexistují žádné zkratky. Je to tvrdá práce. Chcete vědět, jak je možné, že vypadám, jak vypadám? Dieta a cvičení. Svůj životní styl musím mít naprosto pod kontrolou,“ říká rozhodně zpěvačka.

Bulvár se ji nesnaží přistihnout na večírku nebo s kocovinou, mají své špehy v parcích a posilovnách. Nikdo nepočítá její milence, ale hodiny strávené ve fitku.

Nejméně tři hodiny denně, sedm dní v týdnu: to je zpěvaččin recept na dobrou fyzickou kondici. Striktní makrobiotická strava. Profesionální trenér. V rámci přípravy na turné tráví v tělocvičně i čtrnáct hodin denně. Disciplína, sebekázeň, perfekcionismus.

Madonna oprášila loňské turné Sticky & Sweet. Opět se vybavila vysokými šněrovacími kozačkami na podpatku, síťovanými punčochami, body připomínající kombinézou… Žádná bomba hodná show Blond Ambition, kde Madonna v 90. letech oslnila v kostýmech Jeana Paul Gaultiera (především trčícími kužely podprsenky), to není. Ale klasika to je..
Madonna oprášila loňské turné Sticky & Sweet. Opět se vybavila vysokými šněrovacími kozačkami na podpatku, síťovanými punčochami, body připomínající kombinézou… Žádná bomba hodná show Blond Ambition, kde Madonna v 90. letech oslnila v kostýmech Jeana Paul Gaultiera (především trčícími kužely podprsenky), to není. Ale klasika to je..

Mnohé její styl fascinuje, považují ji za inspiraci a prototyp zdravého životního stylu, někteří odborníci ale varovně zvedají prst. Jenže Madonna ví, co chce: „Nezpomalím. A žádném případě toho nenechám. Není možné, abych zůstala doma a tloustla.“

Madonna pravidelně běhá, plave a jezdí na kole. Miluje posilovnu, denně je zvyklá na dvě až čtyři stovky sklapovaček. Nejznámější je její posedlost alternativními způsoby cvičení, které pomáhá popularizovat. Praktikuje pilates a jógu: Ashtanga Vinyasa je jeden z jejích nejdynamičtějších stylů.

Jeden z jejích objevů je tzv. krumping, agresivní způsob tance, který vizuálně vypadá jako zrychlená hiphopová choreografie. „Relaxačně“ se věnuje i karate, vzpírání a kickboxu. V hudebním videu k bondovce Die Another Day je stylizovaná do divoké vězeňkyně na cestě na elektrické křeslo. V klipu uteče; ve skutečnosti by nemotorné bachaře spíš bez milosti zmlátila.

V alternativních způsobech cvičení Madonně pomáhá vyhledávaná fitness guru Tracy Andersonová, bývalá tanečnice, která se vypracovala mezi nejpopulárnější osobní trenéry.

S Madonnou spolupracuje přes dva roky, šest dní v týdnu: „Záleží na tom, zda jste nebo nejste dříč a jestli do toho chcete dát sto procent. Dávám přednost práci s těmi, kteří jsou pohybu oddaní a nebojí se tvrdé práce.“

Tracy nesnáší klasické posilovny. Místo toho se inspirovala tancem, začala experimentovat a vyvinula vlastní cvičební program a nadesignovala vlastní posilovací stroje. Madonna ji poslouchá na slovo. Rozumí si, protože obě jsou posedlé tím, aby na těle neměly ani gram tuku.

Zpěvačka dbá i na přísnou, mezi celebritami oblíbenou makrobiotickou dietu. „Moje typická večeře je ryba, obilniny, můžu si dát určité druhy vařené zeleniny, salát. Jednoduché, ale velmi chutné,“ tvrdí Madonna.

„Když se neudržím a podlehnu momentu totálního jídelního úpadku, dám si toast s marmeládou,“ doplňuje odlehčeným tónem, ale s naprosto vážnou tváří.

A až dnes večer Madonna se stejně vážnou tváří usedne na svůj stylizovaný trůn královny popu a fanoušci poněkolikáté vydechnou nadšením, bude jasné, že atletka zaběhla svůj nový osobní rekord.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud