23. září 2009 • 12:33

Diouf na podavače míčů (14): Ty zm... bílej!

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonýr anglického Blackburnu El Hadji Diouf tvrdí, že po něm v utkání s Evertonem házeli banány. Podavač balónů však říká něco jiného: "Řval na mě, ty zm... bílej."



Kontroverzní Diouf byl okamžitě po utkání vyslýchán policií a stojí si za tím, že na něj ze sektoru příznivců Evertonu přílétla sprška banánů.

Incident popsal Diouf pro Radio Monte Carlo: "Balón se dostal do zámezí a já ho chtěl vrátit do hry co nejdříve. Jenže podavač míčů po mně hodil balón jak kost na psa. Čárový rozhodčí vše viděl a řekl mi, že se to vyřeší o přestávce."

"Navíc po mně fanoušci Evertonu házeli banány. Čtvrtý rozhodčí slíbil, že po zápase sepíše zprávu pro policii. Nějaké rasistické náznaky už jsem zažil, ale tohle bylo jednoznačně nejhorší. Navíc jsem vůbec nic neudělal," dodala senegalská hvězda anglického Blackburnu.

Diouf DioufFoto AFP

Bývalý hráč Liverpoolu si okamžitě po zápase postěžoval policii. Ta prohledala místo, ale žádné banány nenašla. "Pokud je to pravda, je zvláštní, že tam žádné banány nebyly a fotografové ani kameramani o tom nic neví," řekl jeden z vyšetřovatelů pro britský The Sun.

Naopak se přihlásil čtrnáctiletý podavač balónů s tím, že Diouf ho rasistisky napadl: "Řval na mě, ty zm... bílej."

Jenže střelec se brání, že k mladému podavači vůbec nepromluvil a kartu obrací okamžitě k fanouškům Evertonu.

"Jen jsem se otočil k rozhodčímu a řekl jsem, že by měl mladík respektovat hráče. Poté jsem odběhl zpět na hřiště."

Al Hadji Diouf Al Hadji DioufFoto AFP

Hráč se hájí, že nic neudělal a netuší, proč na něj lidé už poněkolikáté hází špínu. "Je to stejné jako před třemi roky v Boltonu." To byl Diouf tehdy jako hráč Boltonu obviněn, že plivl na dítě během zápasu s Middlesbrough.

"Samozřejmě se to nikdy nedokázalo a byl jsem očištěn. Já rozumím, že mě nemají v Evertonu rádi, ale tohle je už příliš. Lidé udělají cokoliv, aby hráče pošpinili," dodal kanonýr tmavé pleti.

Vedení klubu se k celému incidentu neche vyjadřovat, protože vyšetřování je nyní v plném proudu. "Jediné vyšetřování, které nyní probíhá, je spor podavače a Dioufa, ale nikdo už se nezajímá o chování fanoušků Evertonu."

Pro senegalského útočníka to zdaleka není první podobný případ. Od roku 2002, kdy přišel do Anglie, je už poněkolikáté vyšetřován policií.

Foto Archív

V roce 2003 ještě za Liverpool v zápase proti Celticu údajně plivl na jednoho z fanoušků.

Následující rok, již v dresu Boltonu, si to zopakoval na fanouška Middlesbrough.

O několik týdnů později Diouf poplival obránce Portsmouthu Arjena De Zeeuw a dostal pokutu ve výši dvoutýdenního platu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud