12. listopadu 2009 • 11:35

Kdo si také sáhl na život: Pašek, Huleš, Podzimek

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sebevražda německého reprezentačního gólmana Roberta Enkeho otřásla celým světem. Nejen tím fotbalovým. Není však jediný, kdo si sáhl na život. Kteří další sportovci se s tím svým rozhodli dobrovolně skončit?



EVŽEN HADAMCZIK (fotbal)
Trenér Baníku Ostrava, který přivedl k titulu, a bratr současného kouče hokejových Vítkovic se oběsil v září 1984 ve věku pětačtyřiceti let.

HANS GAMPER (fotbal)
Rodilý Švýcar založil v roce 1899 klub FC Barcelona a navrhl jeho modročervený znak. Za tým nastoupil ve 48 zápasech, vstřelil 100 branek. V letech 1907–1925 působil jako prezident Barcelony, k sebevraždě ho v červenci roku 1930 ve věku 53 let dohnaly osobní a finanční důvody.

Fanoušci vzpomínají na brankáře Hannoveru Roberta Enkeho Fanoušci vzpomínají na brankáře Hannoveru Roberta EnkehoFoto ČTK/AP


JANNIS KOSKINAITIS (fotbal)
Pětadvacetiletý řecký záložník třetiligového klubu Diagoras Rhodos skočil loni v říjnu ze skály kvůli tomu, že se nedostal do sestavy svého týmu na zápas třetího kola Řeckého poháru proti Olympiakosu Pireus.

DUŠAN PAŠEK (hokej)
Tehdejší prezident Slovenského svazu ledního hokeje a šéf Slovanu Bratislava a mistr světa z roku 1985 se zastřelil v březnu 1998 ve 37 letech vlastní legálně drženou zbraní ve své pracovně. V šesti dopisech na rozloučenou se omlouval za svůj čin.

Mistr světa z roku 1985 Dušan Pašek (vpravo) s Jozefem Golonkou

Dušan Pašek (vpravo) s Jozefom Golonkom.Foto anc

PAVEL KÁBRT (hokej)
Liberecký útočník se oběsil ve 24 letech v září 2003 podle všeho kvůli zdravotním trablům, trpěl průjmy a permanentní únavou, kvůli níž ani netrénoval. Podle lékařů se však jednalo o banální problémy, s nimiž si mohli snadno poradit. Vedle nejasného motivu provázela sebevraždu i další záhada, totiž že v době smrti měl ruce svázané za tělem.

VLADIMÍR PODZIMEK (lyžování)
Skokan na lyžích se oběsil v roce 1994, kdy mu bylo 29 let. Podzimek je díky triumfu z roku 1984 dodnes jediným českým závodníkem, který vyhrál na slavném Holmenkollenu v Oslu.

JAROSLAV HULEŠ (motorismus)
Motocyklový závodník se oběsil v létě 2004 v den svých třicátých narozenin a o šest dní později podlehl svým zraněním v nemocnici. Za jeho činem mohly stát rodinné problémy a neúspěšná poslední léta kariéry.

MILAN KADLEC (moderní pětiboj)
Trojnásobný medailista z mistrovství světa si při lámání federace vybral slovenské občanství kvůli angažmá v Dukle Banská Bystrica, ale na olympiádu do Barcelony stejně nemohl. Rozvedl se, v Česku začal od nuly jako skladník. Hodně pil. Když se zdálo, že je z problémů venku, v srpnu 2001 spáchal sebevraždu ve 42 letech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud