4. prosince 2009 • 15:59

Mistr světa Bettini: Na daních ukradl téměř tři sta milionů?!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý italský cyklista Paolo Bettini je vyšetřován kvůli podezření, že se dopustil daňového úniku ve výši jedenáct milionů eur (přes 284 milionů korun).



Dvojnásobný mistr světa, jenž loni ukončil kariéru, si sice zřídil místo trvalého pobytu v Monte Carlu kvůli nižším daním, ve skutečnosti ale žije nadále v Itálii.

Bettini se informaci dozvěděl z rozhlasu. "Ta čísla, která kolem mě létají, mě docela pobavila. Jsou docela vysoká, nevím, odkud je vzali. Já mám stále hlavu nahoře a všechno včas vyřeším," řekl olympijský vítěz z Atén serveru Corriere della Sera.

Italské úřady se v poslední době zaměřily na slavné sportovce a jejich daně. Problémy měli například pilot formule jedna Vitantonio Liuzzi, další cyklista Davide Rebellin či motocyklová hvězda Valentino Rossi, jenž musel doplatit 35 milionů eur.

Itálii patří jedno z předních míst v žebříčku zemí, kde dochází k největším daňovým únikům. Podle nejnovějších odhadů ročně přichází takto až o deset procent z celkového příjmu do státní pokladny, a ministerstvo financí proto zahájilo rozsáhlou kampaň na nápravu situace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud