28. prosince 2009 • 12:00

Nykänen čelí podezření. Chtěl zabít manželku?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší ikona skoku na lyžích Matti Nykänen má opět potíže se zákonem. Podle finské agentury STT byl bývalý olympijský vítěz zatčen kvůli podezření, že na Štědrý den pod vlivem alkoholu napadl doma v Ylöjärvi po divoké hádce svoji ženu kuchyňským nožem a pokusil se ji uškrtit páskem od županu. V pondělí se má rozhodnout o tom, zda bude obviněn z pokusu o vraždu.



Napadené Mervi Tapolaové, jež byla podle policie v době incidentu rovněž opilá, se podařilo z domu uprchnout k sousedům. Z útoku vyvázla s řeznými ranami v obličeji a na rukách a po ošetření v nemocnici byla propuštěna do domácího léčení.

Šestačtyřicetiletý Nykänen byl kvůli domácímu násilí v minulosti již několikrát trestán. Naposledy v roce 2006 skončil za bití manželky na čtyři měsíce ve vězení. Nedlouho předtím si odpykal polovinu z trestu na 26 měsíců za to, že pobodal přítele.

Bývalý blonďatý idol žen má ve sbírce čtyři zlaté olympijské medaile a pět z mistrovství světa, dvakrát vyhrál Turné čtyř můstků. Po skončení kariéry měl ale problémy s alkoholem, které se promítly do jeho soukromého života. Eskapády s jeho čtvrtou manželkou Mervi byly často soustem pro finský bulvár, zkoušel se prosadit i jako zpěvák či striptér.

Vstoupit do diskuse
17
Články odjinud


Články odjinud