16. dubna 2010 • 08:12

Rozhodčí napsal ženě: Mám vás rád. Pak se oběsil

Autor: Blesk Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0

Trable v osobním životě ho dohnaly až k sebevraždě. Bývalý brankář Topolčan a později rozhodčí Miroslav Candrák (†39) neunesl, že mu kvůli jízdě pod vlivem alkoholu sebrali řidičský průkaz, a přišel tak o práci řidiče. Začal se mu hroutit svět a on ještě více pil. Otec dvou dospívajících synů se rozhodl opustit svět. Oběsil se na místě, které nejvíce miloval. Na fotbalovém stadionu.



Blesk.czU kamarádů byl velmi oblíbený. Candrák chytal ligu za Topolčany a po skončení kariéry působil jako rozhodčí. Až do osudného dne.

„Byl to fotbalista tělem i duší. Potom, když přestal aktivně hrát, dělal deset let rozhodčího,“ řekl Marián Valko, sekretář krajského fotbalového svazu Topolčany, pro deník Nový Čas.540852:title:true:true

Pohodový život se ale začal Candrákovi hroutit. Kvůli jízdě pod vlivem alkoholu přišel o řídičský průkaz a zároveň o práci. Problémy se tak rozhodl vyřešit nejhorším způsobem.

Oběsil se na fotbalovém stadionu v Preselanech, kde hráli za mládež jeho dva synové. Michal (14) byl brankářem stejně jako kdysi táta a Mirko (15) hrál v poli.

„Byl to vynikající chlap. Nikomu neodmítl pomoc. Je to velká tragédie,“ prozradili kamarádi rozhodčího, kterého naposledy viděli v pondělí v hospodě vedle fotbalového hřiště.

540850:gallery:true:true

Druhý den už ho spatřili oběšeného na zavlažovacím zařízení. Podle místních obyvatel poslal sudí těsně před smrtí textovou zprávu manželce a bratrovi.

„Mám vás strašně moc rád,“ napsal Miroslav. Pak se oběsil. Včera se s ním přišli naposledy rozloučit všichni kamarádi a zdrcená rodina.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud