29. července 2010 • 04:00

Čtenáři vzkazují: Katko, zaplať si dluhy sama!

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
27
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad Kateřinovou Neumannovou se opět stahují mračna. Stát nechce uhradit více než stomilionové dluhy za šampionát v Liberci, navíc jí hrozí vyhazov z ministerstva obrany. V anketě blesk.cz, kdo má vyplatit peníze věřitelům mistrovství, vzkazují čtenáři olympijské vítězce jasně: Dluhy nechceme, zaplať si je sama!



Blesk.cz

Ještě v roce 2006 to byla "Zlatá Katka", národní hrdinka. Lidé ji po senzačním triumfu na olympiádě v Turíně milovali, stala se nejpopulárnější sportovkyní Česka. Díky skvělým výsledkům získala peníze, slávu i nekončící obdiv.

V roce 2007 definitivně uzavřela sportovní kariéru a vrhla se na dráhu funkcionářky. I přes odpor některých lidí se stala prezidentkou lyžařského mistrovství v Liberci.





Největší sportovní akce pořádaná na českém území skončila propadákem. Organizační výbor za sebou nechal obrovské dluhy, věřitelé hrozí žalobami. A Neumannová je terčem ostré kritiky.

"
Funkci, do které byla jmenovaná, nezvládla a ani nemohla zvladnout. Přece neměla žádne zkušenosti. S penězi vládli jiní funkcionáři, kterým ona věřila. Tuto sekeru bude muset zatáhnout pan Kalousek," píše čtenář pod přezdívkou judr.

Nový ministr školství Josef Dobeš před pár dny uvedl, že chce předložit vládě zprávu, jež by řešila 108 milionů korun dluhů (bez penále), které zůstaly po Sdružení OC FIS NORDIC WSC 2009.


Jenže státu, jehož kasa je čím dál prázdnější, se platit nechce. Kdo tedy má obrovitánský účet zamáznout? Stát, město Liberec, svaz lyžařů, nikdo, nebo dokonce sama Neumannová?



Neumannová obří účet určitě nesplatí, přesto jí kdekdo připisuje hlavní vinu. "Kateřinu můžu považovat za naivní trdlo, ale sám bych asi naletel taky,"  myslí si uživatel Radan66.

Pokud se otázka dluhů do tří týdnů nevyřeší, věřitelé hodlají podat žalobu. "
Náklady se ještě zvýšily. Řada věřitelů je v druhotné platební neschopnosti, někdo na ně dává exekuce, vymáhá pohledávky. Pokud se do té doby nic nezmění, budeme muset pracovat na žalobě,“ říká zástupce věřitelů Vojtěch Hlaváček.

Takže Katko, kdo ty dluhy zaplatí?

Vstoupit do diskuse
27
Články odjinud


Články odjinud