10. prosince 2010 • 04:00

Hokejista Ščurko: Přiznání k vraždě podepsal opilý

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kauza bývalého slovenského hokejisty Ladislava Ščurka (24), který je obžalován ze zabití rozhodčího, má další pokračování. Jeho obhájce při středečním projednávání před soudem tvrdil, že jeho klient podepsal přiznání k vraždě opilý. Soudní proces tedy zdaleka nekončí.



Ščurko měl v lednu 2008 zavraždit někdejšího hokejového sudího Marka Liptaja, který ho psychicky vydíral. Policie zadržela bývalého hokejistu Košic až v květnu 2009 během oslav zisku mistrovského titulu, kdy se k vraždě přiznal.

Teď však Ščurko svou výpověď změnil. Tvrdí, že Liptaja zabili dva neznámí muži ze sázkové mafie. On doznání při večírku podepsal, aby měl pokoj.

"Můj klient byl během zadržení opilý. S Košicemi oslavoval pět dní v kuse. Podepsal vyšetřovatelů přesně to, co po něm chtěli," tvrdí Ščurkův obhájce Alexander Farkašovský.

Sám Ščurko své přiznání odmítl už na jednání v červenci. "Odvahu mi dodává rodina a můj nový advokát. Budu bojovat, abych nenesl vinu za něco, co jsem nespáchal," říká někdejší hokejista.

599948:gallery:true:true

Na středečním jednání košického soudu chtěla vypovídat i Ščurkova přítelkyně Zuzana. Soud jí to však nedovolil. Už předtím totiž seděla v soudní síni a slyšela, co říkají ostatní svědci.

"Mrzí mě, že jsem nemohla vypovídat. Chtěla jsem mluvit o tom, co se dělo na policii, kde jsem s Laďkem byla. Věřím tomu, že je nevinný a že ho osvobodí," vykládala Zuzana před projednávací místností.

Prostor před soudem naopak dostala Ščurkovo kamarádka Michala Macejková, která na projednávání do Košic přiletěla až z Londýna. Ta soudu potvrdila, že Ščurko se k vraždě Liptaja přiznal už v lednu 2009. Hned to ale prý obrátil v žert.

Další jednání o kauze slovenského hokejisty bude u soudu pokračovat 9. února.

Hokejista Šcurko je před soud předváděn v poutech
Hokejista Šcurko je před soud předváděn v poutech

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud