18. ledna 2011 • 04:00

Kniha Řepky: Já a gambler? Jen se bavím!

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlá auta, ženy, blikající automaty… Tomáš Řepka (37), ikona fotbalové Sparty, žádnou ze svých vášní nepopřel. V čerstvé knižní zpovědi jménem Rebel popisuje vše, včetně úletů a zaplacených pokut v klubech, jimiž prošel, které by prý vydaly na jedno hodně dobré auto – jejich výši odhadl na tři miliony korun. Kdo čekal lítost nad tím, co kdy provedl, nenajde ji. Ale to by fanoušci zlého muže z Letné jistě ani neocenili. Co tedy píše o svých nejznámějších vášních a blikancích?



O automatech: Mám to pod kontrolou

Párkrát jsem si přečetl, že jsem gambler, protože chodím hrát automaty. Podle mě gambler hraje a hraje, prohrává a nemá to pod kontrolou. Já jim říkám pacienti, pár jich znám. Pro mě je hraní především relax. Nejsem blbej a neprohrávám velký peníze. Mám hranice, vím, co si můžu dovolit. Automaty mám pod kontrolou, fakt se tím jen bavím.

Blesk: Pozor, takhle začínali všichni gambleři.

O Erbové: Vztah se rodil přes rok

Náš vztah s Vlaďkou Erbovou se rodil víc než rok. Postupem času se z toho ale vyvinul milostný vztah. Má dceru Viktorku, jejím otcem, bývalým manželem Vlaďky, je extraligový hokejista Zdeněk Bahenský. S ním už jsem se taky potkal a ustáli jsme to. Nechci, aby mým novým vztahem trpěly moje děti Veronika a Tommaso. Starám se o ně a jediné, co si přeju, abych je mohl vídat co nejčastěji a náš vztah s Renatou jsme ukončili důstojně.

Blesk: Rozvod ti dá asi ještě zabrat…

O napadení: Jen jsem chytil kameru

Nějakej pořadatel v Teplicích mi po chybném verdiktu rozhodčího nadával. A to mě dopálilo, nenechal jsem si to líbit. Hlavní rozhodčí Kocián přilít na pokyn čtvrtýho sudího a dal mi žlutou a hned červenou kartu. Pořadatel mi dál nadával a já jak šel do kabiny, tak jsem chytil televizní kameru za objektiv. A bylo zle. Hned z toho udělali napadení kameramana a šéfredaktor sportu v ČT Černý mě chtěl dávat k soudu.

Blesk: Ale Tomáši, to bylo napadení!

O pokutách: Je to přes tři miliony!

Moje průšvihy mě stály na pokutách už přes tři miliony korun. Ta první byla v Ostravě po premiérové červené kartě v roce 1992 za nějakých deset tisíc korun. Nejvíc jsem ale zaplatil při angažmá v Anglii ve West Hamu, dva týdenní platy, tehdy to přišlo v přepočtu na nějakých 216 tisíc korun. Přes sto tisíc korun mě zase stála červená v baráži s Belgií. Po návratu z Anglie už jsem zaplatil na pokutách Spartě a disciplinárce přes milion korun.

Blesk: Platíš, ale nepomáhá to.

O rvačce: Jen jsem ho povalil

V květnu 2009 jsem byl s tehdejší manželkou Renatou na turnaji přípravek na Admiře, kde hrál za Spartu náš syn Tommaso. Někteří kluci hecovaní rodiči, z nichž část měla upito, šli vyloženě po něm. Tvrdě do našeho mladýho zajel kluk tmavší pleti. Manželka vybuchla a na toho kluka zakřičela.Lidi jí začali nadávat a pustili se i do mě. Já mezi ně vletěl a chvíli jsme se pošťuchovali. Toho nejagresivnějšího frajera jsem povalil na zem.

Blesk:
Tome, ty jsi vlastně oběť, viď?

Tomáš Řepka na křestu své knihy Rebel
Tomáš Řepka na křestu své knihy Rebel

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud