31. března 2011 • 04:59

TOP 5 nejvtipnějších sportovních rozhovorů

Autor: rou, bke
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhovory se sportovci po zápasech nejsou většinou zrovna žádný velký trhák. Kombinace únavy a otázek, na které nejde nijak objevně odpovědět, tvoří občas dost nudnou kombinaci. Ale někdy se i v této disciplíně urodí opravdové perly. A pět těch nejvtipnějších (dvě aktuální a tři archivní) vám právě nabízíme.



Šůsn Řezáč

Elitní dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč je už dlouhou dobu hvězdou zasněžených stop, mediální slávu mu ale zajistil až rozhovor po vyhraném závodě Birkebeinerrennet v Norsku.

V euforii z vítězství v legendárním běhu s tří a půl kilogramovým baťohem na zádech se pustil bez bázně a hany do povídání s redaktorem a pranic mu nevadilo, že bezděčně brousí z lámané němčiny do angličtiny a dokonce i češtiny. Jeho "zkusit šůsn" už zlidovělo.

Rozhovor Stanislava Řezáče ve třech jazycích
Video se připravuje ...

Moderátor Hlinka

Jedno z největších vítězství v české sportovní historii se zasloužilo i o možná nejlegendárnější tiskovou konferenci v dějinách. Návrat zlatých hokejistů z Nagana v roce 1998 se nesl pod taktovkou intenzivních oslav. A těm stejně nekompromisně jako na střídačce velel Ivan Hlinka.

Ivan Hlinka v dobách největší slávy, kdy dokázal s reprezentací vyhrát Nagano 1998.Foto Sport

Velkolepá tiskovka s olympijskými šampiony se zvrhla prakticky v jeho one-man show. "Já bych se chtěl zeptat Dominika, jaký pocit jsi měl, když jsi to tam chytil," zparodoval evidentně společensky hodně "upravený" Hlinka právě leckdy hloupé novinářské otázky a urgoval odchod na šampaňské a něco na zub.

Ale ještě před tím ze sebe dojatě a upřímně soukal, že ještě nikdy nestál za takovým mužstvem.

Legendární tiskovka - Ivan Hlinka začíná mluvit v čase 1:45:

Druhý díl záznamu:

Sprosťák Růžička

O Vladimíru Růžičkovi, který je často považován za Hlinkova nástupce, se ví, že pro ostřejší slovo nechodí daleko. A i jako hráč si uměl sjednat pořádek. Takže když mu televizní rozhovor kazí hluk z kabiny, neváhá své spoluhráče rázně umlčet.

Vladimír Růžička umravňuje své spoluhráče
Video se připravuje ...

Vyšperkovaný Koller

"Je to krásnej, krásná, krásnej to..." Mladík Jan Koller jen těžko hledá slova poté, co svým gólem zařídil vítězný gól Sparty v derby s Bohemkou jen po minutě a půl na hřišti. Jeho rozhovor s neméně legendárním Václavem Tittelbachem je vtipný i po patnácti letech.

Happy Svoboda

Nával euforie po zisku evropského zlata na 60 metrů překážek udělal z rozhovoru Petra Svobody extrémně zábavnou podívanou. Když na něj vybafla reportérka anglicky, chvíli se zkušený němčinář snažil statečně odpovídat, ale pak si přizval překladatele. Jenže ani slovenský kamarád mu příliš nepomohl, a tak se Svobodovo "Ztraceno v překladu" stalo internetovým hitem...

Petr Svoboda v rozhovoru pro European Athetics
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud