31. května 2011 • 04:00

Supertalent Urbánek (20): Tady se pokusil zabít

Autor: Blesk Pavel Ryšlink
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadějný prostějovský tenista Radim Urbánek (20) je po pátečním střetu s vlakem stále v kómatu a jeho stav je kritický. Okolnosti případu nasvědčují, že nešlo o nehodu, ale mladý sportovec se pokusil spáchat sebevraždu. Nikdo z jeho okolí ovšem nechápe, jaký mohl mít důvod.



Foto 

Urbánek, v 16 letech nejlepší junior světa, se připravoval na tenisový turnaj Unicredit Czech Open, který včera začal v prostějovském tenisovém centru. Z nepochopitelných důvodů se v pátek večer vydal na koleje za kurty.

V úseku mezi stromy v mírné zatáčce si strojvedoucí vlaku všiml v kolejišti postavy se sluchátky na uších. Podle jedné z vyšetřovacích verzí Urbánek na kolejích dokonce seděl. Ani s použitím rychlobrzdy neměl strojvedoucí šanci střetu zabránit.



Mladík sice na místě nezemřel, ale v kritickém stavu byl přepraven do olomoucké fakultní nemocnice. „Ten stav je stále stejný. Je v kómatu. Má velmi vážná poranění hlavy a hrudníku,“ řekl Blesku mluvčí olomoucké nemocnice Egon Havrlant.

Událost poznamenala turnaj, který včera na prostějovských kurtech začal. „Samozřejmě se tady o tom všichni baví. Jak hráči, tak lidé v zázemí. Všichni ho dobře znali,“ řekl Blesku člověk z prostředí prostějovského tenisu.

Radim Urbánek na vyhlášené Pardubické juniorce v roce 2008
Radim Urbánek na vyhlášené Pardubické juniorce v roce 2008


Tam si nikdo nedovede vysvětlit důvody, které Urbánka k zoufalému činu vedly. „Nikdo neví o žádných problémech ani v oblasti tenisu, partnerských vztahů ani žádných jiných. Byl to hodný a tichý kluk. Žádný nervák, nikdy žádné zkratkovité jednání. Byl hodně přemýšlivý, možná až moc,“ prozradil zdroj z Urbánkova okolí.

„Jediné vysvětlení je, že na něj snad padl nějaký splín, nějaká blbá nálada a jak byl přemýšlivý, tak se rozhodl to zabalit. Je to záhada, na kterou zná odpověď jenom on,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud