1. června 2011 • 07:51

Urbánek bojuje o život, jeho láska vítězí v turnaji

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

On bojuje o život v olomoucké nemocnici, jeho milá se zatím pere se soupeřkami na kurtech v Přerově. Bitvami v rámci tradičního Zubr Cupu se slovenská tenistka Vivien Juhászová (17) snaží zahnat myšlenky na to, že se její přítel, talentovaný český hráč Radim Urbánek (20), v pátek nejspíš pokusil spáchat sebevraždu na kolejích v Prostějově.



Foto 

Když Radima v pátek večer srazil vlak na železniční trati z Prostějova na Kostelec na Hané, myslela si, že se někde baví se svým spolubydlícím Adamem Pavláskem, přítelem české jedničky Petry Kvitové.



V sobotu dopoledne však Vivien zažila šok. Kontaktovali ji policisté, aby podle fotek z místa neštěstí identifi kovala vážně zraněného Radima! „Viděla jednu fotku a poznala ho,“ řekl zdroj Blesku.

Urbánek utrpěl vážná poranění hlavy a hrudníku a stále leží v kómatu v olomoucké nemocnici. „Na přání rodiny nebudeme o jeho stavu podávat další informace,“ uvedl včera mluvčí nemocnice Egon Havrlant.



Rodiče Radima se po tragédii zhroutili. Vivien, která chodí s Radimem rok a půl, zahání šok z celé tragédie tenisem, s nímž začínala v Komárnu a do prostějovského tréninkového centra přesídlila teprve před třemi lety.

Navzdory tragédii se pohledná blondýnka pustila do kvalifi kace Zubr Cupu. V neděli i v pondělí své zápasy nad českými soupeřkami vyhrála a postoupila do hlavní soutěže. Ve včerejším utkání 1. kola pak senzačně vyřadila třetí nasazenou Srbku Krunič 6:2 a 7:5!

„Vivien samozřejmě prožívá ohromně těžké chvíle a bojuje sama se sebou. Celou tu tragédii jí kromě tenisu možná pomáhá překonat její víra v Boha,“ řekl Blesku jeden z blízkých přátel tenistky, která byla v roce 2007 na Slovensku vyhlášena Talentem roku.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud