25. června 2011 • 04:59

Beckerovi zabavili luxusní vilu: Za 360 milionů!

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klišé z detektivek říká, že vrahem je zahradník. V tomto případě ale muž se sazenicemi a lopatou bývalou tenisovou hvězdu Borise Beckera (43) nezabil, ale jen zažaloval. Kvůli nezaplaceným fakturám na více než 6,5 milionu korun teď soud dokonce německé legendě zabavil letní sídlo na Mallorce, které má hodnotu 360 milionů korun.



Foto 

Pro Beckera se stává tenhle zámek na Mallorce učiněným hororem. Pořídil si ho v roce 1997, tedy ještě v době, kdy žil s bývalou manželkou Barbarou. Před čtyřmi lety se však domu bez výhledu na moře rozhodl zbavit – jenže za astronomickou částku 360 milionů ho nikdo nechce.

Právě v době kolem roku 2007 začal vznikat problém, kvůli kterému teď německý tenista o sídlo minimálně na pár týdnů přišel. Zahradní firma totiž pokračovala v údržbě pozemku o rozloze 265 tisíc metrů čtverečních, ale nikdo jí za to stále nezaplatil. Nejde tu o pakatel, ale o více než 6,5 milionu korun.

Elegán Becker si potrpí na dobré oblečení
Elegán Becker si potrpí na dobré oblečení


Podle Beckerova právníka měla dle dohody tyto náklady nést realitní kancelář, která vilu prodávala. To však její zástupce popřel a soud mu dal za pravdu. Beckerovi tedy soudce sdělil: Buď dluh zaplatí, nebo jeho letní sídlo skončí v aukci.

„Není to tak dramatické. Pokud má někdo za to, že s ním bylo jednáno nesprávně, má prostor k odvolání. Tento proces ale stále probíhá, takže se nechci vyjadřovat k detailům,“ tvrdí vítěz šesti grandslamů, který se vůči rozhodnutí španělského soudu opravdu odvolal.

Pokud Becker, který nyní působí jako komentátor na Wimbledonu, spor se zahradníky prohraje, bude se muset připravit na nápor dalších opečovatelů jeho domu. Stavební fi rma, která zařizuje všechny potřebné opravy, si totiž již naúčtovala přes 11 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud