14. července 2011 • 05:00

Jiříkova letadla: Starý stroj létá, nový ho pohřbil

Autor: op, om
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léta Jaroslav Jiřík (†71) pilotoval malou cessnu, než ji před třemi lety prodal Liboru Kučerovi z Nymburka. Spolehlivé letadlo nahradil nový na zakázku vyrobený stroj, v jehož troskách slavný hokejista v pondělí zahynul.



Foto 

Podle všeho kvůli závadě motoru. Staré letadlo, s nímž Jiřík nalétal stovky hodin, je dosud v perfektním stavu a nový majitel si ho chválí.

To v Brně-Medlánkách připomíná Jiříkovo nové letadlo už jen pach spáleniny. Na místě v obilném lánu, kde v pondělí po pádu ze zhruba padesátimetrové výšky zahynul, zbyla vyhořelá malá plocha s textilními zbytky ultralehkého letounu Vixen.


Smutno je i v Jiříkově bydlišti. Sousedka z brněnské čtvrti Stránice, kde slavný hokejista, který se jako první prosadil v NHL, bydlel v pěkné vilce s manželkou a dvěma dětmi.

„Byl to hodný pracovitý chlap, staral se o zahradu. Bydlel tady přes třicet let. Je to hrozné, co se mu stalo,“ posteskla si seniorka, která si nepřála uvést jméno.

Spoluhráči i fanoušci se s útočníkem, který se před smrtí živil jako hokejový agent, mohou rozloučit v pondělí v poledne v obřadní síni Ústředního hřbitova v Brně.

Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem
Jaroslav Jiří Legendární Jiřík (†71) zemřel, zřítil se s letadlem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud