22. října 2011 • 17:00

Voráček bydlí pod Jágrem: Žádnou párty jsem ještě neslyšel

Autor: Blesk Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejová cesta v NHL je zavedla do šestého největšího města Spojených států – Philadelphie. Aby jako jediní dva Češi Flyers byli pohromadě, zvolili bydlení ve stejném domě. Útočníci Jakub Voráček (22) a Jaromír Jágr (39) si vybrali třípatrové stavení v luxusní čtvrti nedaleko centra města.



„Jarda bydlí nade mnou, ale zatím je hodnej, skoro o něm nevím. Žádnej večírek se tam ještě nekonal,“ dělal si legraci Voráček, který Blesku exkluzivně předvedl svůj nový byt.

South Street, kde si kladenští rodáci vybrali cihlový prostorný dům, leží asi dvacet minut cesty autem od hlavní arény Flyers Wells Fargo Center.

Jak do Voráčkova druhého patra, tak i do třetího Jágrova, vede jediná cesta – výtahem rovnou do obýváku! „Chtěli jsme s Jardou bydlet vedle sebe, a bydlíme nad sebou. Já jsem si vybral spodní patro a Jarda horní. Byty jsou ale úplně stejné,“ prozradil sedmý draftovaný hokejista z roku 2007.

„Stěny jsou tu ale celkem tenký a je toho hodně slyšet, tak doufám, že všechno bude v pohodě,“ smál se Voráček, kterému se zařizováním bytu přijeli z Čech pomoci rodiče.

Ti měli s vybalováním přestěhovaných věcí z Columbusu, kde Kuba předtím působil, plné ruce práce. „Ještě se ani nedostali do města, aby se tady trochu porozhlédli. Bez nich bych to těžko zvládl a těma krabicema bych byl zarovnanej asi ještě hodně dlouho.“

O tom, jaké místo zvolí k bydlení, měli čeští borci jasno dopředu. Jen se jim během přípravného kempu nechtělo stěhovat z hotelu, který byl pohodlně kousek od tréninkové haly.

„Není kam spěchat,“ řekl Jágr ještě v době, kdy nabíral fyzickou kondici. A jak si umanul, tak to také splnil. Stejně jako Voráček se přestěhoval teprve před pár dny.

Účelně zařízená koupelna ve Voráčkově bytě - tu samou má o patro výš Jaromír Jágr
Účelně zařízená koupelna ve Voráčkově bytě - tu samou má o patro výš Jaromír Jágr

Oběma oporám Letců se tak bude v obrovské Philadelphii žít o něco příjemněji. „Zatím jsme tu jen krátce, ale musím říct, že se mi tu líbí. Hned za rohem je Down Town (centrum), kde je to nádherný ve dne i v noci. Oproti malému Columbusu je to pro mě příjemná změna,“ přivítal Voráček výměnu z Blue Jackets k Flyers, kteří přepravu nábytku i osobních věcí financovali.

„Snad se tu rychle zabydlím a za rok, kdy mi končí smlouva, se nebudu muset stěhovat někam jinam,“ doufá Voráček. Jestli zůstane po sezoně i Jágr, je ve hvězdách – i jeho kontrakt je jen na rok.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud