22. října 2011 • 13:45

Nemanželský syn Pálffyho: Nikdy jsem ho za svého otce nepovažoval

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek se během extraligového utkání slovenské ligy mezi Skalicí a výběrem do 20 let proti sobě na ledě objevili otec se synem. Událost je to jistě mimořádná, nebýt toho, že vztah legendy slovenského hokeje Žikmunda Pálffyho a jeho osmnáctiletého syna Denise Hudce je na bodu mrazu.



"Nebylo to pro mě nic mimořádného hrát proti tátovi. Zápas jako každý jiný," uvedl k celé události pro denník PLUS Jeden deň syn slavného otce.

Že vztahy obou hokejistů mají do vzájemných sympatií hodně daleko, dokumentuje i další vyjádření nadějného hokejisty. "Nic jsme si neřekli, absolutně nic. Abych byl upřímný, ani jsem si nevšiml, že jsme byli v jeden čas na ledě oba,"zlehčuje situaci Hudec.

Hudec si se svým otcem příliš nepopovídal ani v dřívějších letech. "Potkali jsme se, když mi bylo asi osm, to nás doma navštívil. Ale proběhlo to asi formou "ahoj a dobrý den". To bylo všechno."

Utkání samotné se až v takovém klidu neobešlo. Zatímco ke svému biologickému synovi byl legendární Pálffy hluchý, na rozhodčího zápasu měl poznámek tolik, že byl vyloučen do konce utkání. "Asi se mu nechtělo hrát...Fakt nevím, ale hráč jeho kalibru si to asi může dovolit," reaguje Hudec.

Žigmund Pálffy byl oporou národního týmuFoto Reuters
A co říká na to, že jeho otec i v téměř čtyřiceti letech stále vládne slovenské nejvyšší soutěži? "Je potřeba uznat, že je to stále Pan hráč. Dokazuje to i v pokročilém věku, a i když už nemá tu rychlost, stále má hokejové myšlení a je na něm vidět, že si to užívá," zůstává objektivní slovenský mladík.

Narušené vztahy dokumentuje i další Hudcovo vyjádření. "Nikdy jsem nedostal od něj nic ani na Vánoce nebo narozeniny. Proto jsem ho ani nikdy nekontaktoval," dodává.

"A ani mě to nemrzí. Když o mě neměl zájem, tak proč bych ho měl mít já? K čemu by to bylo? Odmalička jsem ho neviděl. Mám nevlastního otce, a to je můj otec. Tím to pro mě skončilo," pokračuje ve smutném vyprávění slovenská naděje.

Nezájem otce o syna se nepodařilo zmírnit ani matce Denise Hudce. "Máma tátu, pokud vím, nekontaktovala. Proč taky. On nechtěl, tak ona ho do toho nenutila. Bylo by to zbytečné," dodává Hudec.

Otázkou zůstává, zda slovenský reprezentant sdělil po svém otci aspoň něco z jeho hokejové geniality. "Nevím, těžko říct. Sám sebe hrát nevidím, takže to nedokážu porovnat. Ale myslím, že aspoň něco po něm přeci jen mám," uzavírá smutný příběh Hudec.

Žigmund Pálffy v dresu Skalice
Žigmund Pálffy v dresu Skalice




Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud