28. prosince 2011 • 13:05

Z cyklistického krále Evanse bude táta, adoptoval černouška

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský cyklista Cadel Evans, vítěz Tour de France, se chce příští rok pokusit o další triumf na nejslavnějším etapovém závodě a k tomu přidat olympijské zlato. Doma už však bude mít i jiné zlatíčko. S manželkou Chiarou Passerini se totiž rozhodl vzít k sobě do švýcarského domova ročního chlapce z Afriky.



„Vždycky jsme měli velkou touhu adoptovat. Tak jsme se rozhodli tímto způsobem založit naši rodinu,“ uvedla Passerini pro Fairfax Media. Evans pak včera prostřednictvím mikroblogovací služby na internetu se smajlíkem přidal: „Na Twitteru končím. Jsem vytížený hlídáním dítěte.“

Týdny po sezoně strávil doma v Austrálii, kde posbíral za výjimečný rok kupu ocenění, dostal žlutý Cadillac Coupe, rozdával podpisy nebo se potkal se zpěvákem Eltonem Johnem, jenž ho pozval do zákulisí při svém koncertu. A taky trávil dlouhé hodiny na kole.

Z cyklistického krále Evanse bude táta, adoptoval černouškaFoto profimedia.cz

Ještě před Vánoci pak odtud s partnerkou zavítal do Afriky. „Cesta do Etiopie byla důvodem, proč jsme odjeli z Austrálie dříve,“ uvedla Passerini. „Jeli jsme tam proto, abychom si odvezli po měsících papírování našeho chlapečka.“

Evans, jenž se hodně věnuje charitě, se chystá závodit až v březnu, a tak by měl mít dost času zvládnout životní změnu. Pak přijde řada na velkou obhajobu a touhu dobýt triumf na olympiádě, kde se chystá startovat v silničním závodě i v časovce.

„Než začne Tour, měl bych mít odježděno dvacet tisíc kilometrů, před olympiádou to bude čtyřiadvacet tisíc. To jsou věci, na které se soustředím. Všichni ostatní jsou stále nadšení z toho, že jsem vyhrál Tour de France 2011. Je úžasné, že je moje úsilí oceňováno. Ale moje mysl už je trochu někde jinde,“ řekl pro Herald Sun.

Z cyklistického krále Evanse bude táta, adoptoval černouška
Z cyklistického krále Evanse bude táta, adoptoval černouška

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud