7. února 2012 • 11:30

Kvitová se vyparádila: Návštěva v Downing Street 10 byla zážitek

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | O víkendu se hlavním dílem postarala o postup českých tenistek přes silné Německo do semifinále Fed Cupu, v pondělí však česká šampionka Petra Kvitová v anketě Laureus o "sportovního Oscara" neuspěla. Náladu jí to však zkazit nemohlo. "Gratuluji vítězům, prožila jsem moc pěkný večer," napsala česká tenistka na facebookových stránkách.



Druhá hráčka světa se o úspěch pokoušela hned ve dvou kategoriích; ocenění pro sportovkyni roku a průlom roku. V obou případech se však porota rozhodla pro konkurenty rodačky z Fulneku.

Jednadvacetiletá Češka se společně s ostatními nominovanými sportovci setkala v Downing Street 10 s britským premiérem Davidem Cameronem. "Návštěva u premiéra byl pro mě velký zážitek," netajila své dojmy wimbledonská vítězka.

Světové dvojce k ocenění nepomohl ani wimbledonský triumf podpořený vítězstvím na listopadovém Turnaji mistryň či zisk fedcupového titulu.

Primát Sportovkyně roku převzala keňská běžkyně Vivian Cheruiyotová, cenu za průlom roku si pro změnu odnesl přítel soupeřky Kvitové, dánské tenistky Caroline Wozniacké, golfista Rory McIIroy.

Djokovič: Jsem tu s největšími postavami sportu

Djokovič v diskusi s britským premiérem CameronemFoto Reuters
Nejlepším sportovcem roku se těžko mohl stát někdo jiný než srbský tenista a současná světová jednička Novak Djokovič.

"Nemohu ani popsat, jak se cítím. Jsem ve stejné místnosti s největšími postavami sportu a já patřím mezi ně. Je to pro mě obrovská čest a pocta," neschovával emoce Novak.

"Je to velké ocenění nejen pro mě, ale i pro moji rodinu, fanoušky a všechny lidi, kteří mi fandí. Doufám, že tento můj úspěch se stane inspirací pro všechny děti po celém světě. Je potřeba, aby i lidé v chudých zemích, kde je válka a bída, snili svůj sen, že můžou uspět," pokračoval v emotivním projevu čerstvý vítěz Australian Open.

V dalších kategoriích uspěli fotbalisté Barcelony, kteří byli vyhlášeni Týmem roku, golfista Darren Clarke se může těšit z ceny za návrat roku. Atlet Oscar Pistorius vyhrál podle očekávání mezi handicapovanými sportovci.

Společné foto hvězd
Společné foto hvězd

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud