8. února 2012 • 10:25

Neumannová organizuje lyžování v Praze: Techniku má zdarma!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
45
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberecký světový šampionát v klasickém lyžování v roce 2009 skončil pořádným průšvihem, když organizátoři celé akce v čele s legendární Kateřinou Neumannovou dodnes dluží řadě partnerů zhruba sto milionů korun. Ani tento výbuch však bývalou šampionku od dalších organizačních choutek neodradil.



Olympijská vítězka rozjíždí podle informací deníku AHA! na pražském dostihovém závodišti ve Velké Chuchli další projekt za více milion korun.

Fanoušci lyžování zde totiž mohou navštívit SkiPark Velká Chuchle, jehož představitelkou je právě osmatřicetiletá Kateřina Neumannová, která zde provozuje lyžařskou školu a půjčovnu potřebného vybavení pro lyžování.

Vstup do areálu je zdarma, lyžařský komplet lze půjčit za 200 korun, nejlepší model vyjde na 300 korun. Děti mohou navštívit lyžařskou školu, skupinová výuka stojí na hodinu 250 korun, soukromá lekce 450 korun.

Neumannová návštěvníkům nabízí také kurzy pro dospělé a firmy. Hodinová individuální výuka vyjde na 450 korun. Firmy si mohou v areálu uspořádat závody i s následným pohoštěním. 

Jako pověstný Damoklův meč se nad šampionkou z Turína může vznášet hrozba zadluženého libereckého šampionátu. "Napadlo mě to, ale jsem přesvědčená, že tady jsou náklady jasné," uvedla pro AHA! sebejistě bývalá šampionka.

Aby svým slovům dodala na významnosti, pracuje Neumannová na projektu zadarmo, jejími příjmy zůstávají plat zaměstnankyně ministerstva obrany a pronájem penzionu na Zadově.

„Už jsem zase v tom. Sama sobě si nadávám, protože s mým jménem budou spojeny i negativní ohlasy. Přesto doufám, že lidé snahu ocení,“ věří Neumannová.

A na začátek nemá určitě špatnou výchozí pozici. Techniku totiž dostala díky podpoře Magistrátu hl. města Prahy zdarma.

Ceny půjčovného ve SkiParku

běžecký komplet (lyže, boty, hole).........  200 Kč

top model ......................................................300 Kč
děti do 12 let 50% sleva

sjezdový komplet pro děti (lyže, boty, hole) ........................ 150 Kč

Kateřina Neumannová s maskotem mistrovství, které skončilo obřími dluhy - organizátoři jdou do konkurzu
Kateřina Neumannová s maskotem mistrovství, které skončilo obřími dluhy - organizátoři jdou do konkurzu

Vstoupit do diskuse
45
Články odjinud


Články odjinud