5. března 2012 • 14:08

Do Branek, bodů, vteřin se vrací Vichnar, končí Bartůšek

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změny ve zpravodajství České televize se nevyhnuly ani moderátorům tradičních Branek, bodů, vteřin. Do hlavní sportovní zpravodajské relace se po letech vrací Petr Vichnar, zatímco s prestižním postem se musí rozloučit Stanislav Bartůšek a Kateřina Nekolná. Nový tým pak posílí i "mladá komentátorská krev" Jan Smetana, nadále zůstávají Barbora Černošková a Vojtěch Bernatský.



Jak píše ČT ve své tiskové zprávě, i sportovní moderátoři "byli vedením České televize a za účasti externích odborníků s novinářskou zkušeností z české i zahraniční scény vybráni na základě kamerových zkoušek a po důkladném posouzení profesionálních kvalit jednotlivých osobností."

Moderátorský matador Petr Vichnar působil v Brankách, bodech, vteřinách už v letech 1980 - 1998.

Má za sebou více než dva tisíce odkomentovaných přímých přenosů, jeho hlas zněl z obrazovky při přímých přenosech z hokeje či krasobruslení.

Stanislav Bartůšek v roce 2002Foto Archiv Blesk

Už 16 let uvádí BBV Vojtěch Bernatský - ten se podílel na posledních sedmi olympiádách především jako průvodce televizními studii.

Jednou z tváří sportovního zpravodajství zůstává i vystudovaná historička Barbora Černošková.

Posledním do party bude Jan Smetana, který si k moderování zpráv přičich už na ČT24, jinak se nejvíce proslavil jako nadšený komentátor basketbalových zápasů.

Kateřina Nekolná jako redaktorka atletických přenosů
Kateřina Nekolná jako redaktorka atletických přenosů

Vstoupit do diskuse
22
Články odjinud


Články odjinud