7. března 2012 • 10:49

Utíkej, Harry! Britský princ si to rozdal s králem sprintu Usainem Boltem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE | Britský princ Harry si dnes v jamajském hlavním městě Kingstonu "zazávodil" s nejrychlejším mužem planety Usainem Boltem. Sedmadvacetiletý princ je na Jamajce v rámci cesty po Karibiku a Latinské Americe, která je součástí oslav 60. výročí nástupu na trůn jeho babičky, Alžběty II.



Na stadionu místní univerzity se Harry na stometrové dráze na startu "ulil" a sprintoval k cíli, zatímco smějící se Bolt za ním uvolněně klusal. Jejich "závod" sledovala řada studentů, včetně mnoha atletů.

Princ již navštívil Bahamy a Belize. Na Jamajce ho v pondělí uvítalo 21 dělových salv. Během dneška má také poobědvat s jamajskou premiérkou Portií Simpsonovou Millerovou, která chce přerušit zbývající vazby Jamajky na Británii.

Jamajka získala nezávislost na Británii v roce 1962, ale stále formálně uznává královnu jako hlavu státu. Simpsonová Millerová to chce změnit. Uvedla, že královnu sice obdivuje, ale je zapotřebí politická změna, aby se zlikvidovaly všechny pozůstatky kolonialismu.

Na stadionu v Kingstonu se však královnin vnuk setkal s nadšeným přijetím. V pátek se Harry při své první sólové oficiální cestě přesune do Brazílie.

Oslavy "diamantového výročí" připomínají cestami i další členové královské rodiny. Následník trůnu princ Charles zavítá s vévodkyní z Cornwallu do Kanady, Austrálie, Papuy-Nové Guineje a na Nový Zéland.

Harryho bratr princ William se s manželkou Kate vydá do Malajsie, Singapuru, na Šalamounovy ostrovy a Tuvalu. Hlavní oslavenkyně, 85letá královna se svým manželem, o pět let starším vévodou z Edinburghu, budou cestovat po britských ostrovech.

Nejrychlejší muž planety Usain Bolt závodil s britským princem Harrym.
Nejrychlejší muž planety Usain Bolt závodil s britským princem Harrym.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud