19. června 2012 • 07:31

Kdo píská na Baroše, není Čech! Premiér se zastal útočníka

Autor: Petr Žaloudek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Michal Kadlec v posledních vteřinách zápasu s Polskem vyhlavičkoval míč směřující na branku, ani nedýchal. Tak moc prezident republiky Václav Klaus prožíval boj o čtvrtfinále. Když pak komentátoři v televizi tento moment přešli, na Hradě zahřmělo! K fotbalu má co říci i premiér Petr Nečas, který se zastal útočníka Milana Baroše.



O euru tvrdí, že to je katastrofa. Tedy o euru ve smyslu společné evropské měny. Pokud jde o fotbalové EURO, pak českého prezidenta zatím nejvíce naštvali experti České televize, kteří nevypíchli Kadlecův klíčový zákrok.

„Nedýchal jsem, protože si myslím, že se rozhodlo v posledních vteřinách, kdy Kadlec vyhlavičkoval míč z prázdné branky, kterou, myslím, Čech trošku opustil,“ řekl pro Radiožurnál.

Následně hlava státu spustila velkou kritiku. „Byl jsem šokovaný, že čtvrt hodiny komentovali ti největší experti a o všem mleli zprava zleva, co se v tom zápase odehrávalo, a tuhletu věc nezmínili,“ zlobil se Klaus.

Je symbolické, že fotbalová poučka »Co Čech, to trenér « platí i pro toho nejvyššího, což ocenil i komentátor ČT Jaromír Bosák.

„Sláva, máme dalšího experta. Václav Klaus se přihlásil o práci v našem studiu, začneme pomalu na lize v Příbrami a pak se uvidí,“ napsal populární průvodce fotbalovými zápasy na Twitter.

Tomáš Sivok (vlevo) spolu s Milanem Barošem a fyzioterapeutem české reprezentace Pavlem Kolářem míří na oslavy českého postupu do Českého domu
Tomáš Sivok (vlevo) spolu s Milanem Barošem a fyzioterapeutem české reprezentace Pavlem Kolářem míří na oslavy českého postupu do Českého domu

Prezident ale není jediným státním činitelem, který se zapojil do EUROdiskuze. Třeba premiér Petr Nečas se v Lidových novinách nezvyklým způsobem zastal útočníka Baroše.

„Jsem rád, že se týmu daří a hlavně že snad fanoušci konečně vzali férově Milana Baroše. Zkrátka – kdo píská na Baroše, není Čech! Hop, hop, hop,“ prohlásil národotvorně šéf vlády.

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud