6. července 2012 • 14:35

Sportovci drží palce nemocné Záhrobské: Šárko, buď silná!

Autor: frc, bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení, zděšení, sounáležitost. Vážné zdravotní problémy lyžařky Šárky Záhrobské vyvolaly mezi ostatními sportovci spontánní reakce. Bývalé mistryni světa ve slalomu, kterou náhle přepadly těžké neurologické problémy, přejí brzké uzdravení kolegové z reprezentace i nejlepší český badmintonista Petr Koukal. On sám v roce 2010 překonal zákeřnou rakovinu varlat.



Akutní zdravotní problémy, přerušení přípravy na novou sezonu, rychlá hospitalizace, pět dní v umělém spánku, spekulace o nádoru na mozku.

Zprávy o stavu lyžařky Šárky Záhrobské pořádně vystrašily i další sportovce, kteří se ještě nedávno s nejlepší českou slalomářkou potkávali na svazích nebo na společenských akcích.

Ondřej Bank (vlevo) se Šárkou Záhrobskou Ondřej Bank (vlevo) se Šárkou ZáhrobskouFoto EPA
„Dověděl jsem se to ve čtvrtek a byl jsem docela dost překvapený a zděšený. Ta zpráva přišla dva dny po tom, co jsme si s přítelkyní říkali, jaký je rozdíl mezi letoškem a loňským rokem, kdy jsem ležel v nemocnici. Říkali jsme si, jak je super, že tohle nemusíme řešit. A začala to řešit Šárka. Nepsal jsem jí, ale držím jí palce a ona to ví,“ řekl sjezdař Ondřej Bank, jemuž loňskou sezonu zničil záhadný virus.

Podobně mluvil i další kolega z reprezentace a nejlepší český lyžař poslední sezony Kryštof Krýzl, jenž je kontaktu s Antonínem Strachem, přítelem a trenérem Záhrobské.

„Dočetl jsem se to ve čtvrtek na internetu a docela jsem koukal. Psal jsem Tondovi, ať Šárce vyřídí, že jí držím palce a že se těším, až spolu ještě před sezonou zase potrénujeme, že to určitě zmákne,“ uvedl zaskočený Krýzl.

„Potkali jsme se na ledovci a oba jsme měli chuť v letní přípravě něco společně podniknout, tak snad to proběhne.“

Badmintonista Petr Koukal Badmintonista Petr KoukalFoto sport-pics.cz/Pavel Lebeda
Podpora přišla i od nejlepšího českého badmintonisty Petra Koukala, který ví o vážných zdravotních komplikacích své.

V roce 2010 mu lékaři diagnostikovali rakovinu varlat. Bojoval, nemoc zvládl překonat a za pár týdnů si zahraje na olympiádě v Londýně. Navíc ponese při zahájení Her českou vlajku.

„Samozřejmě mě to zarazilo, pořád trochu žiju z těch kusých zpráv z internetu a doufám, že to se Šárkou nebude tak hrozné, jak se říká. To, že je silná, víme, proto jí přeji i to, aby se s tím vyrovnalo její okolí. Z vlastní zkušenosti vím, že člověku pomáhá, když jsou jeho nejbližší stateční,“ vyjádřil podporu Koukal.

Stejně se zachoval i olympijský vítěz ve střelbě David Kostelecký. „Šárko, přeji Ti a doufám v brzké uzdravení a návrat ke sportu, abychom se mohli osobně potkat na některém z budoucích vyhlašování sportovních výsledků.“

Záhrobská je největší českou hvězdou alspkého lyžování
Záhrobská je největší českou hvězdou alspkého lyžování


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud