11. května 2010 • 08:04

Tajemství Šebrleho: Hlídal dítě. A to se utopilo

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pořadu České televize 13. komnata odkryl Roman Šebrle tři smutné příběhy svého života. Ten nejméně známý je z jeho mládí. "Viděl jsem smrt malého dítěte a musel jsem v tom žít. To bylo pro mě hodně těžké," vyprávěl Šebrle.



Šebrle s kamarádkou hlídali malého chlapce, který se utopil v rybníku. "Během chvilky zůstal pod hladinou a nikdo si toho nevšiml," popisuje v pořadu Šebrleho kamarád Dušan Urban.

"Byli doma a dostali ho na starost," vzpomíná na tragickou událost Šebrleho matka Jana. "Pouštěl si u toho rybníka lodičky. Jak ji potápěl, tak tam spadl. A utopil se. Takhle mi to vyprávěl Roman. Bylo to hrozné. Hned mi volal a říkal: Mami prosím tě, ať se ti nic nestane."

"V té rodině pak panoval velký smutek. Narušilo to i jejich vztah s Romanem," říká kamarád Dušan. "Byl jsem u nich už hodně často i přes noc, takže to bylo hodně těžké," říká smutně Šebrle.

A sám přiznává, že celou tragédii si plně uvědomil až po narození vlastních dětí. "I když jsem v tom žil, tak mě to tak jakoby míjelo. Když nemáte děti, tak si neuvědomíte, co to je. Došlo mi to všechno později."

Roman ŠebrleFoto ČTK

Šebrle v pořadu 13. komnata vyprávěl, že v životě zažil celkem tři hrozné věci. dále tak mluví o nehodě, při níž zemřeli dva atleti.

„S Martinem Šimůnkem tehdy chodila moje nynější manželka Eva.Dalším z mrtvých byl můj nejlepší kamarád. Jí se zabil přítel, mně nejlepší kamarád. Po čase jsme se sblížili.“

Dnes má s Evou dvě děti - Štěpána a Kateřinu - a paní Stanislavu Šimůnkovou vzali do rodiny jako třetí babičku. Jezdí s ní společně na dovolenou, tráví vánoční svátky. Roman Šebrle tak paní Šimůnkové nahrazuje jejího zemřelého syna.

Šebrle se na Mauriciu s rodinou vyfotil u obřích želv
Šebrle se na Mauriciu s rodinou vyfotil u obřích želv

V pořadu 13. komnata Šebrle vzpomněl i na bezmoc, když jejich starší syn Štěpán upadl do bezvědomí. „Byly to mé nejhorší chvíle v životě,“ říká Šebrle.

Syn Štěpán prodělal febrilní křeče. Měl nerozpoznanou mononukleozu a vysokou horečku, když upadl do bezvědomí. Manželka Eva volala Romanovi právě ve chvíli, kdy byl na soustředění v Jihoafrické republice a nedokázal svému synovi nijak pomoct.

„V pět ráno mi manželka volala, že syn modrá, nemůže dýchat. Vypadalo to, že umírá. Nevěděl jsem v tu chvíli, co mám dělat, ani co říct," vzpomíná Šebrle. Dnes už je Štěpán zdravý.

Samotný Roman Šebrle má astma, ale i ve svých pětatřiceti letech stále aktivně sportuje, v březnu byl na halovém mistrovství světa pátý.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud